E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP ve AK Parti koalisyonu olacak mı?---

CHP ve AK Parti koalisyonu olacak mı?

CHP ve AK Parti koalisyonu olacak mı?
02 Mayıs 2015 - 10:13 borsagundem.com

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, koalisyon iddialarını yanıtladı

ODTÜ Mezunları Derneği tarafından düzenlenen “Seçim Süreci Tartışmaları” panelinde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “AK Parti ile koalisyon kuracak mısınız?” sorusuna, “Koalisyona 'Hayır' diyorum. Bizim tek amacımız var, o da tek başına iktidar olmak. Bu amaç gerçekleşirse dört yılda Türkiye’nin bütün çehresini değiştirmek mümkün” yanıtını verdi.

Panelde, ODTÜ mezunlarının sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

DÜNYANIN KABUL ETTİĞİ İSİM
Derviş’e dışarıdan Başbakan Yardımcılığı teklifi


Kemal Derviş, dünyanın kabul ettiği önemli sosyal demokrat siyasetçilerden biridir. Her kurum kendi kültürünü oluşturmalı. Kendi kültürlerini oluşturacaklar ki, sıcak siyaset müdahale ettiği zaman kültürüne aykırı tepki vermesi lazım. merkez bankası, Gelir İdaresi Başkanlığı, BDDK kendi kültürünü oluşturmalı. Demokrasiyi sadece sandığa gidip oy vermek olarak algılamamalıyız. Liyakat esasına uygun atamalar yapılsaydı farklı bir Türkiye olacaktı. Derviş, bağımsız kurumlar oluşturmak isterken de bunları düşündü.

KÜRT SİYASAL HAREKETİ PARLAMENTODA OLMALI
HDP’nin barajı aşması


HDP’nin barajı aşmasını, Kürt siyasal hareketinin parlamentoda olmasını isteriz, barış sürecinin sağlıklı bir rayda olmasının yolu meşru hareketin parlamentoda olmasıdır. Bu konuda en tutarlı parti CHP’dir. Yüzde 10 seçim barajının kaldırılmasını istedik, yalnız kaldık. HDP bile bizim söylediğimizin yarısı kadar söylemedi. Bu sorunun çözülmesi, bu ülkeye barışın gelmesi lazım. Bu konuda çok samimiyiz. Parti olarak bizim partimize değil de HDP’ye oy verin çağrısı yapmayız; etik, ahlaki değil. HDP oy alıyorsa, şapka çıkarırız, saygı duyarız. ‘HDP olmazsa faşizm gelir’ deniliyor. Faşizm gelirse oturup mücadele edeceğiz, HDP geldiğinde faşizm gelmez mi? Bu süreç iki tarafın da birbirine güvenmediği, iki tarafın birbirlerine nasıl kazık atarız diye beklediği süreç.

"ADIM KADAR EMİNİM"

17-25 Aralık kapanmış bir olay değildir, hesabı sorulacak, taraflar yargıya çıkacak. AKP’nin iktidardan düşmemek için her türlü yolu deneyeceğinden adımın Kemal olduğu kadar eminim. İktidardan gitmenin maliyetini biliyorlar. Parti olarak da, yurttaşlar olarak da dikkatli olmak zorundayız. Mümkün olduğu kadar provokasyonlara karşı duyarlı olmalıyız. Örneğin ben 1 Mayıs’ın Soma’da kutlanmasının anlamlı olacağını söyledim.

"ALIP GETİRME ŞANSIMIZ YOK"

Televizyon çağrısı yaptık, Davutoğlu’nun olumlu yanıt vereceğine inanmıyorum. Gelmese ne olacak? Alıp getirme şansımız yok. Kamuoyu baskısı olursa, belki gelir. (

Bir reklam filmini bu konuya ayırın’ önerisi üzerine ise Kılıçdaroğlu "Fena fikir değil, not aldım" dedi. 

"HEM KORUNMASI HEM YAŞATILMASI"

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın ODTÜ’ye verileceğine ilişkin sözleri


Sadece o sarayı değil bütün Atatürk Orman Çiftliği’ni hem korunması daha iyi yaşatılması için o paralelde üniversitenin elinde olmasında yarar olacağını ifade ettim. ODTÜ, ‘Biz buraya almayız’ derse ona da diyecek şeyimiz yok. 

"SOL İNSANLIK DEMEK"

İktidar olmak kolay bir olay değil, önce vatandaşı ikna edeceksiniz. Onun diliyle ona anlatamazsanız oy alamazsınız. Vatandaşın sorunu eve ekmek götürme, biz ona laikliği, demokrasiyi anlatıyoruz. Laikliği çok öne çıkardık, sosyal devleti unuttuk. ‘Bizim karnımız aç diyorlar’, ona farklı şeyler söylüyoruz. İşsizliğin bu kadar yoğun olduğu bir dönemde biz kalkıp başka şeyler anlatmamalıyız. Yeni yeni anlatmaya başlıyoruz. ‘CHP, sol parti değil’ diye çok eleştiri geliyor. Bizim yüreğimizde sol yatıyor, bana göre sol insanlık demektir. En büyük devrimcilerden biri Hz. Muhammed’tir. ‘Cennet kadınların ayaklarının altındadır’ diyen bir peygamberi ve kadınların artarak şiddete uğradığı bir Müslüman ülkesini düşünün.”
 
"ODTÜ’YE GELİP BANYO YAPARDIK"

Kılıçdaroğlu, panelin ardından öğrencilik yıllarını anlatırken, kendi kaldığı yurdun olanaklarının yetersiz olduğunu, ODTÜ yurtlarında ise her türlü olanağın olduğunu anlatarak, “Kendi yurdumuzda haftada bir gün banyo yapma imkanımız vardı, ODTÜ’ye arkadaşlarımızın yanına gelirdik, banyo yapardık” ifadesini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ak partı 38-39 ancak alır03 Mayıs 2015 00:57

    chp 30-31 alır

  • DC02 Mayıs 2015 23:57

    böyle bir soruyu ancak bir odtülü sorabilir

  • aydın02 Mayıs 2015 19:57

    ne koalisyonu?şakamı bu?her seçim aynı saçma tartışmalar.ak parti açık ara tek başına iktidar olacak gene.gerçi fakirin ekmeği umudu.onuda elinden alırsak geriye muhalefete ne kalır?

  • vatandaş a02 Mayıs 2015 19:28

    Hesap bilmezsin konuşup duruyorsun,once hesap öğren sonra konuş

  • Sütçü Ramiz02 Mayıs 2015 14:17

    Başkan buna hiç izin verirmi öyle bir koalisyon da sarayın geleceği tehlikede olur ki buna kesinlikle izin vermez

  • vatandaş02 Mayıs 2015 12:12

    Hayali %30 oy almak olan bu arkadaş ya saymayı bilmiyor, yada alacağı % 24 ün çok büyük bir oran olduğunu sanıyor. Bence ömrü yeter de 5 seçim yenilgisi daha alırsa bir şeyleri öğrenebilecek seviyeye gelir.

  • hk02 Mayıs 2015 10:56

    doktorlar buna vitamin hapini fazla mı verdiler ne adam uçacakkk