E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​CHP Üsküdar seçimine itiraz etti---

​CHP Üsküdar seçimine itiraz etti

​CHP Üsküdar seçimine itiraz etti
09 Nisan 2014 - 13:59 borsagundem.com

CHP Yönetimi Üsküdar oyları yeniden sayılması için YSK’ya başvurdu

CHP İstanbul Milletvekili ve Üsküdar Belediye Başkan Adayı İhsan Özkes, seçimlerde şaibeler, yolsuzluklar ve kanunsuzluklar yapıldığı iddiasıyla Üsküdar’daki seçimlerin yenilenmesi veya sandıkların tekrar sayılması için YSK’ya itirazda bulundu. İtirazın ardından açıklama yapan Özkes, seçim sonuçlarına tesir eden fevkalede olaylar yaşandığını belirterek " Üsküdar’da belki hiçbir ilçede hiçbir vilayette olmayan durum yaşandı. Ümraniye Belediye meclis üyelerine ait pusulalar Üsküdar sandıklarında çıktı. Bir yetkiliyle görüştüğümde bu pusulaların sahte olmadığını ve devletin bastırdığı pusulalar olduğunu söylediler. Ümraniye Belediye Meclis üyelerine ait pusulalar Üsküdar sandıklarında ne arıyordu? " dedi.
 
BİZE TUZAK KURULDU     
 
Kendilerine tuzak kurulduğunu öne süren Özkes, "Kendi kanaatimize göre seçimi kazanacağımız biliyorlardı. Ancak bunlar kazanmamız halinde seçimlerin iptali için yapılacak bir provakasyondu. Bize kurulan bu tuzağı, bizim için kazılan bu kuyuya onları düşürebilecek miyiz bilemiyorum.ö Şeklinde konuştu. İhsan Özkes, Muhtar pusulalarının diğer pusulalar arasında kullanıldığını belirterek, bu pusulaların bazı sandıklarda geçerli bazı sandıklarda geçersiz olduğunu söyledi. Geçersiz olan pusulalar çoğunlukla CHP’nin önde olduğu sandıklar olduğunu söyleyen Özkes, Bu konuda da itirazları olduğunu kaydetti.
 
İKİ OKULA BOMBA İHBARI YAPILDI
 
Üsküdar’da iki okula bomba ihbarı yapıldığını söyleyen, CHP İstanbul Milletvekili ve Üsküdar Belediye Başkan Adayı İhsan Özkes, " Bu okullarda yaklaşık 15 dk boşaltıldı. Oylar korumasız kaldı. Bu okullardan birisi başbakanın oy kullandığı diğeri başka bir okul. Buna da itirazımız var, sonuç tutanakları fevkalede tahribatla dolu.ö Şeklinde konuştu.
 
MASADA KAYBETMEK İSTEMİYORUZ
 
Sandıkta seçimi kazandıklarını, masada kaybetmek istemediklerini ifade eden Özkes, "Üsküdar’da ki seçimin iptal edilmesi gerekir, bu mümkün değilse oyların yeniden sayılması gerekir. Yüce adaletten neticenin olumlu olmasını bekliyoruz. Biz seçimin iptalini istiyoruz bunu mümkün görmüyorlarsa adaletin tecelli etmesi için oyların yeniden sayılmasını istiyoruz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)