E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMustafa Sarıgül'e büyük şok---

Mustafa Sarıgül'e büyük şok

Mustafa Sarıgül'e büyük şok
29 Mart 2015 - 23:34 borsagundem.com

CHP ön seçiminde İstanbul 2. Bölge sürprizi. İddialı isimlerden Sarıgül beşinci. Sarıgül'ün bu sıralamada vekillik şansının az olduğu belirtiliyor

İstanbul 2. Seçim Bölgesi'nde, milletvekilleri Aykut Erdoğdu ve Melda Onur ile Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül yarıştı. Ön seçimin iddialı isimlerinden Mustafa Sarıgül ise 5. sırada görünüyor, bu sıralamayla milletvekilliği ihtimalinin düşük olduğu belirtiliyor.

CHP kaynaklarından alınan bilgiye göre, İstanbul 2. Bölgede ilk sırada Aykut Erdoğdu, ikinci sırada Dursun Çiçek, üçüncü sırada Didem Engin yer alıyor. Mustafa Sarıgül'ün ön seçimi 5. sırada tamamlayacağı öne sürülüyor. Bu sonuçlara göre Sarıgül, İstanbul 2. Bölge'de 1,3,5,7 sıralar CHP Genel Merkezi kontenjanından seçildiği için 9. sıradan milletvekili adayı olabilecek. CHP'nin 2011 Genel Seçimleri'nden İstanbul 2. Bölge'den 9 milletvekiliği çıkardığı düşünülürse Sarıgül'ü zor bir seçim dönemi bekliyor.

CHP'DE İSTANBUL'DA MİLLETVEKİLİ ADAYLARI NASIL BELİRLENİYOR

İstanbul’un üç seçim bölgesinde de 1, 3, 5, ve 7’inci sıra milletvekili adayları genel merkez tarafından belirlenecek. Önseçimde ilk dört sırayı alan isimler 2,4,6 ve 8’inci sıralara yerleştirilecek. İstanbul gibi İzmir ve Ankara’nın iki seçim bölgesinin ilk sıralarına da kadın adaylar getirilecek.

İSTANBUL'DA SON DURUM

İstanbul'da, CHP üyelerinin 7 Haziran'daki Genel Seçim'de yarışacak milletvekilli adaylarını önseçimle belirlemek için kullandığı oyların sayımı ve ilçelerden gelen tutanakların birleştirilmesi işlemi devam ediyor. CHP kaynaklarından alınan bilgiye göre, saat 23.30 itibariyle, 1. Bölge'de Mahmut Tanal, 2. Bölge'de Aykut Erdoğdu, 3. Bölge'de de İlhan Cihaner önde gidiyor.

170 aday adayının yarıştığı 1. Bölge'de Mahmut Tanal ilk sırada yer alırken, Gamze İlgezdi ikinci, Barış Yarkadaş da üçüncü durumda.

2. Bölge'de ilk sırada Aykut Erdoğdu, ikinci sırada Dursun Çiçek, üçüncü sırada Didem Engin yer alıyor. 

3. Bölge'de ise İlhan Cihaner birinci durumda. Cihaner'i Ali Şeker ve Zeynel Emre takip ediyor.
CHP İl Başkanlığı yetkilileri, sayım ve tutanak birleştirme işlemlerinin sabaha kadar devam edebileceğini, sıralamanın değişebileceğini  belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)