E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Charlie Hebdo'ya ödüle protesto---

​Charlie Hebdo'ya ödüle protesto

​Charlie Hebdo'ya ödüle protesto
28 Nisan 2015 - 06:34 borsagundem.com

PEN üyesi 6 yazar, PEN Amerika'nın Charlie Hebdo dergisini ödüle layık görmesine, yıllık galaya katılmayacaklarını açıklayarak tepki gösterdi

Uluslararası yazarlar kuruluşu  PEN üyesi 6 yazar, Müslümanları inciten karikatürler yayınlayan ve 7 Ocak'ta saldırıya uğrayan Fransız Charlie Hebdo dergisine,PEN Amerika tarafından ödül verilmesini, ABD'deki yıllık galaya katılmayarak protesto edeceklerini bildirdi.

PEN Amerika'nın, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun İfade Özgürlüğü Cesaret ödülüne layık görüldüğünü duyurmasının ardından, 6 PEN Amerika üyesi yazarlar Peter Carey, Michael Ondaatje, Francine Prose, Teju Cole, Rachel Kushner ve Taiye Selasi, bu duruma tepki gösterdi. 6 yazar, bu durumun Müslümanları incittiğini belirterek, 5 Mayıs'ta düzenlenecek galaya katılmayacaklarını açıkladı. 

Yıllık galanın 60 ev sahibi yazarı arasında bulunan protestocu 6 kişiden eski PEN Başkanı Francine Prose, "Ödülü duyar duymaz büyük hayal kırıklığı yaşadım" dedi.

Sınırsız fikir özgürlüğünü savunduğunu ve Charlie Hebdo'ya düzenlenen saldırıya üzüldüğünü belirten Prose, bu dergiye ödül vermenin onların yaptığı işi onurlandırarak,  "saygı ve takdir" etmek anlamına geleceği eleştirisinde bulundu.

PEN Amerika Başkanı Andrew Solomon ise ödülün yerinde bir karar olduğunu savundu. 

Bu arada, PEN Amerika'nın bu yıl ödüle layık gördüğü kişiler arasında Azerbaycanlı gazeteci Khadija İsmayilova da bulunuyor.

Paris'te 7 Ocak'ta Charlie Hebdo dergisine saldırıyla başlayan ve üç gün art arda devam eden üç terör saldırısında 17 kişi hayatını kaybetmiş, emniyet güçlerinin operasyonları sonucu saldırganlar ölü ele geçirilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)