E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Cevdet Yılmaz İran'da---

​Cevdet Yılmaz İran'da

​Cevdet Yılmaz İran'da
16 Nisan 2014 - 21:46 borsagundem.com

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İran Dışişleri Bakanı Zarif ile görüştü

Türkiye-İran Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 24. dönem toplantısına katılmak üzere İran’ın başkenti Tahran’da bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile bir araya geldi.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, basına kapalı yapılan görüşmede, iki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi yolları ele alındı.

Yılmaz ayrıca İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, Petrol Bakanı Bicen Zengene ile İletişim ve Enformasyon Teknolojileri Bakanı Mahmud Vaizi ile ikili görüşmelerde bulunmuştu. Yılmaz ve Vaizi, KEK 24. dönem toplantılarının sonunda iki ülke arasında birçok alanda işbirliğini artırmayı öngören bir protokole imza atmıştı.

Türkiye’den özel sektör temsilcilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık yüz kişilik heyetle Tahran’a ziyarette bulunan Yılmaz, Türkiye-İran İş Forumu’na katılarak, burada her iki ülke iş adamlarına ortak yatırımlar ve işbirliğini artırmaları çağrısında bulunmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)