E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCem Özdemir silah sevkıyatını savundu---

Cem Özdemir silah sevkıyatını savundu

Cem Özdemir silah sevkıyatını savundu
24 Kasım 2014 - 01:17 borsagundem.com

Yeşiller Partisi'nin kongresinde Almanya'nın Peşmerge'ye yaptığı silah sevkıyatı tartışıldı. Eşbaşkan Özdemir sevkıyatı savundu

Yeşiller Partisi'nin Hamburg'da yaptığı kongrede, Almanya'nın Peşmergeye yaptığı silah sevkıyatı da gündeme geldi. Bir grup delege silah sevkıyatını eleştirirken, Yeşiller Eşşbaşkanı Cem Özdemir ise savundu.

Özdemir yaptığı konuşmasında, Peşmergeye yapılan silah yardımının bir anlamda kendilerini de koruması anlamı taşıdığını söyledi. Cem Özdemir, partisinin Kürtlere yapılan silah yardımı konusunda cesaretli olması gerektiğini de belirtti. 

Özdemir, kriz bölgesine yapılacak askeri operasyonlarla ilgili ise kendisinin çekincelerinin olduğunu fakat Birleşmiş Milletlerin alacağı bir karara ise Almanya'nın hayır diyemeyeceğini vurguladı. Özdemir, askeri müdahalelerin son çare olması gerektiğinin de altını çizdi. Yeşiller içinde büyük bölümü Kürt güçlerine silah yardımı yapılmasına karşı çıkarken, Özdemir ve bir kısım partili ise bunun gerektiğine inanıyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)