E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇelikçiler ABD'ye itiraz mektubunu gönderdi---

Çelikçiler ABD'ye itiraz mektubunu gönderdi

Çelikçiler ABD'ye itiraz mektubunu gönderdi
28 Ağustos 2014 - 06:08 borsagundem.com

ABD'nin Türk çeliğine karşı başlattığı soruşturmaya taraf olan Çelik İhracatçılar Birliği'nden mektupla uyarı

Türk çelik ihracatçılarının, ABD’li yerli üreticilerin çeşitli karar verici makamlara yaptığı politik baskılardan duydukları endişeleri dile getirdikleri mektupta, “Dairenizden bu toplantıya sunulmuş olan materyalleri zamansız ve yersiz oldukları gerekçesiyle reddetmesini talep etmekteyiz” denildi.

Vergi yüzde 118’e yükselebilir

Türk çelik boru üreticilerine ABD’den kötü haber gelmişti. ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu, Türkiye dahil altı ülkeden yapılan çelik boru ithalatına anti-damping vergisi getirilmesine karar vermişti. Karara göre ABD Ticaret Bakanlığı yuvarlak çelik boru ürünlerinde gümrük vergisini yüzde 118’e kadar yükseltme yetkisini kullanabilecek. Amerikalı çelik şirketleri petrol ve doğalgaz sektöründe kullanılan çelik borularda ithalatın çok yükselmesi üzerine 2013 yılında şikayette bulunmuşlardı. ABD Ticaret Bakanlığı, geçen nisan ayında da Türkiye’den ithal edilen bazı çelik türlerine anti-damping vergisi koymuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)