E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇanakkale'ye köprü yapılacak---

Çanakkale'ye köprü yapılacak

Çanakkale'ye köprü yapılacak
02 Eylül 2014 - 11:00 borsagundem.com

Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan, Çanakkale'ye köprü yapılacağını söyledi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan 'Yeni Türkiye'de yeni gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

KARAYOLU YATIRIMLARINDA DURAKLAMA SÖZ KONUSU DEĞİL

Karayolu yatırımlarında duraklama söz konusu olmadığını söyleyen Elvan, şuana kadar 10 milyar lira harcandığını ifade etti. Elvan şunları söyledi:

"Zaman zaman şöyle bir algı oluşturulmaya çalışılıyor; sanki karayolu yatırımlarında bir azalma oldu veya bir duraklama yaşanıyormuş gibi zaman zaman ifadeler duyuyorum. Bu son derece yanlış ve gerçekten bir algı yönetimi yapılmaya çalışıyor. Ki bu yıl biz belki Cumhuriyet tarihinin en yüksek karayolu harcaması yapıyoruz. Şuana kadar 10 milyar lira fiili olarak harcamış durumdayız. Aşağı yukarı bu yılsonu itibariyle 13-414 milyar TL'yi bulmuş olacak."

OTOYOL DÖNEMİNİ BAŞLATACAĞIZ

Yeni dönemde otoyollara ağırlık vereceğiz. Bir otoyol dönemini başlatacağız. Biliyorsunuz Edirne'den Adana, Gaziantep'e kadar uzanan kesimde özellikle Ankara, Niğde bölümünde otoyolumuz yok. Bu yıl Ankara, Niğde otoyolu ihalesi bu yıl çıkaracağız. Bununla ilgili çalışmalarımız hemen hemen tamamlandı.

MARMARA BÖLGESİ'NE YENİ OTOYOL PROJESİ

Yeni bir otoyol projesinden bahseden Elvan, İstanbul'a girişleri rahatlatacağını söyledi. Yurt dışı çıkışları ve girişlerinin de İstanbul Çanakkale üzerinden yapılarak bu açıdan da İstanbul trafiğinin rahatlanması amaçlandığını belirtti.

"Bizim açımızdan çok önem taşıyan bir başka bölge Marmara Bölgesi. Biliyorsunuz nüfusumuzun önemli bir kesimi bu bölgede. Trafik yoğunluğu açısından da oldukça sıkıntılı bir bölge. Bir otoyolumuz ve D-100 karayolumuz var. tabi bu mevcut otoyolumuz ve D-100 karayolumuz yeterli durumda değil. Bu nedenle İstanbul'a giriş-çıkışları rahatlatabilmek amacıyla yeni bir otoyol projesine başlıyoruz. bugün-yarın ihalesine çıkacağız. O da Sakarya'dan Kocaeli'ne, Kocaeli'nden Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne kadar uzanan, oradan da Tekirdağ, Tekirdağ'dan da Çanakkale'ye indireceğiz. Buradaki amacımız şu; özellikle Ege Bölgesi'nde taşımacılık yapan vatandaşlarımızı rahatlatmak istiyoruz."

YURT DIŞI GİRİŞ VE ÇIKIŞLARI ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ ÜZERİNDEN YAPILACAK

"İkinci hususta biz şunu arzu ediyoruz; İzmir, Denizli, Bursa, Kütahya, Manisa gibi illerden yurt dışına çıkışların İstanbul üzerinden yapılmasını istemiyoruz. İstanbul trafiğini girmeden Çanakkale Boğazı üzerine bir Çanakkale Köprü'sü yapacağız. Onunla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. O Çanakkale Köprüsü üzerinden Tekirdağ, oradan da yurt dışına çıkışı sağlayacağız. Böylece, İstanbul'u baypas ederek yurtdışına çıkışı ve girişi temin etmiş olacağız ve bu da İstanbul trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak."

EDİRNE'DEN KARS'A HIZLI TREN

Türkiye'nin birçok bölgesine hızlı tren projelerinin olduğunu belirten Elvan, Edirne'den Kars'a hızlı tren projelerini anlattı. Taşımacılık konusunda maliyetin düşeceğin ve rekabet gücünün artacağını söyleyen Elvan, Kuzey'den Güney'e de hızlı tren projesinin olduğunu belirtti.

 "Demiryolları bizim rekabet gücümüzü artırabilecek en önemli alanlardan bir tanesi. Taşımacılıkta ağırlıklı olarak karayolunu kullanıyoruz. Karayolunun da özellikle işletmeciler açısından, yatırımcılar açısından oldukça ciddi bir taşıma maliyeti söz konusu. Yapacağımız demiryollarıyla taşıma maliyetlerini daha da aşağıya çekip, firmalarımızın rekabet gücünü artırmayı hedefliyoruz. 2023 hedefimiz de şu; Edirne'den Kars'a kadar hızlı trene sahip olacağız. Şuanda zaten Ankara Sivas arasındaki hızlı tren projemiz devam ediyor. Yine Ankara İzmir arasındaki hızlı tren çalışmalarımız devam ediyor. Bunlara ilave olarak Sivas'tan sonra Erzincan, Kars'a kadar uzanan bir hat olacak."

SAMSUN'DAN AKDENİZ'E DEMİRYOLU

 "Artık taşımacılığın önemli bir kesimi karayolu ile değil, demiryolu ile yapılmaya başlanacak. Kuzey'i Güney'e bağlayan hızlı trenlerimiz olacak. Özellikle Samsun'dan Akdeniz'e inen bir hattımız olacak. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • harry dardanel03 Eylül 2014 12:28

    En luzumsuz yatirim su anda yapilan Gelibolu-Eceabat duble yoludur. Korkunc doga tahribati oluyor ve de kopru Sutluce-Sekerkaya arasinda olacagi icin yersiz para harcama ve sehitlik yolu gosterisi. Zaten kisin hic trafik yok. Buralarda dogayi koruyalim, luzumsuz duble yola yatirim yapmayalim.

  • ...02 Eylül 2014 18:30

    yollar yeni masraf olacak ciddi biçimdek... arazi engebeli, dar yollar... köprü olayına gelince, oradaki şuan var olan trafik esktra feribotlar çoğaltılarak hızlandırılabilir... kışın yollar boş, gece 12 den sonra yol bomboş... gerekli inceleme araştırma, getiri ne olacak-götürü ne olacak araştırılmalı bence... ama görsel şow ise bişe diyemem, yaparsan yapmış olursun... AMA FERİBOT SEFERLERİ DİREKET İZMİR-Ç.KALA-İSTANBUL VB.. OLABİLİR.. HIZLI MODERN BİR KAÇ GEMİ İLE, KÜÇÜK HAVA ALANLARI OLABİLİR DENİZ KENARI LİMANLAR GİBİ...

  • hacı02 Eylül 2014 12:48

    dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanıyoruz, trafik araçlarının çoğunu ithal edip azını üretiyoruz ama yine de otoyola devam diyoruz. demiryoluna geç kaldınız

  • vatandaş02 Eylül 2014 11:37

    hertarafı denizlerle çevrili bir ülke olarak neden öncelik deniztaşımacılığına verilmiyor? Daha doğal, daha kolay, daha ucuz.. Hep tersini yapıyoruz.. Avrupalı bunun için yeni kanallar açıyor..

  • YORUMCU02 Eylül 2014 11:23

    çanakkale köprüsü ve edirne-çanakkale-balıkesir-izmir otoyolu çok önemli bir güzergah olacaktır, gecikmiş bir proje ancak istanbul trafiğini rahatlatacağı muhakkak, diğer taraftan kuzay anadolu otoyoluyla anadolu trafiğinin avrupa ya akışı da istanbul için önemli, ayrıca akdeniz ve ege den istanbul a yük taşımacılığının deniz yoluyla sağlanması, örn. bandırmadan... da yararlı olacaktır, elbette bütün bu projeler çevreye zarar vermeden ve doğa yıkımına sebep olmadan gerçekleşmelidir.

  • Köprü02 Eylül 2014 11:21

    "İkinci hususta biz şunu arzu ediyoruz; İzmir, Denizli, Bursa, Kütahya, Manisa gibi illerden yurt dışına çıkışların İstanbul üzerinden yapılmasını istemiyoruz. İstanbul trafiğini girmeden Çanakk Ne alakası var İstanbul üzerinden zaten yapılmıyor ki ! Haritaya bir bakmak yeterli

  • aliveli..02 Eylül 2014 11:06

    çkale üzerine köprü 3.köprüden önce yapılmalıydı...