E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇalışan emeklilere yüzde 10 zam---

Çalışan emeklilere yüzde 10 zam

Çalışan emeklilere yüzde 10 zam
13 Ekim 2015 - 08:08 borsagundem.com

Çalışan emeklilerden yapılan kesinti kalkıyor

Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintilerinin kaldırılmasıyla beraber çalışan emekliler artık yüzde 10 daha fazla maaş alacak. Yani kesinti kaldırılacak.

Uzun zamandır dile getirilen Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) kesintileri, seçimlerden sonra kaldırılacak. Yıllardır çalışan emeklilerin en büyük sorunu olan kesinti, geçtiğimiz aylarda hükümet tarafından yapılan düzenlemeyle yüzde 10'a çekilmişti. Şimdi bu oran sıfırlanıyor.

Kesinti olmayacak 

Yani siz küçük bir dükkân işletiyorsunuz. Sonra Bağ-Kur'dan emekli oldunuz. Dükkânınızı çalıştırmaya, vergi vermeye, yanınızda biri çalışıyorsa prim ödemeye devam ediyorsunuz. Ama emekli maaşınızdan yüzde 10 kesiliyor. Yeni dönemde bu kesinti olmayacak, aslında bir anlamda çalışan emekliye yüzde 10 zam gelmiş olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hayalet13 Ekim 2015 11:31

    Vatandaşını aptal yerine koyan bir iktidar ülkede yasa yok olsa çalışan emekli çalıştığı süre zarfında ödediği primi geri alması gerekir zaten çalışan insan sağlık primlerinin tamamını ö demiştir bunu halkin anlamasi zaman alacak insanlar emekli olana kadar öde sonra açlık sınırında yasa sonra çalış ve tekrar prim öde biz salak olunca çoook semer vurullar onlar sarayda uçaklar da vatandaşta açlığa

  • erdal13 Ekim 2015 10:45

    sıkıştıkca ellerini cebimizden çekecekler devam

  • yorum_cubaba13 Ekim 2015 10:37

    Eski SSK ve Emekli Sandığı emeklilerinden de çalışan vatandaşlar var, onlar ne olacak?..Bu yine yarım yamalak yapılmış bir işe benziyor.

  • exper13 Ekim 2015 08:21

    Anlaşılan akp kan kaybediyor, kimi nasıl kandırıp oy alacağını şaşırdı, bunca yıldır yapmadıklarını neden şimdi yapıyorlar? Ama yine de sandığa gömülecekler.