E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBülent Arınç: "Bir kadın olarak sus"---

Bülent Arınç: "Bir kadın olarak sus"

Bülent Arınç: Bir kadın olarak sus
29 Temmuz 2015 - 22:24 borsagundem.com

Meclis'te Arınç kürsüde konuşurken HDP'li vekil Nursel Aydoğan'a dönerek "Hanımefendi olarak sus" deyince gergin anlar yaşandı.

CHP'nin talebiyle olağanüstü toplanan Meclis Genel Kurulu'nda "Sataşma var" diyerek ikinci kez söz alan Bülent Arınç, kendisine tepki gösteren HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'a, "Hanımefendi sus! Bir kadın olarak sus!" diye bağırdı.

Arınç, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın "Sırtımızı YPJ'ye, YPG'ye ve PYD'ye dayadık" cümlesine PKK'yı da ekledi. Ardından, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Suruç katliamının ardından halkın güvenlik tedbirlerini artırması için yaptığı çağrıyı ‘silahlanma' çağrısı olarak aktardı.

Bunun üzerine Aydoğan parti sırasından Arınç'a tepki gösterdi.

Aydoğan'a "Hanımefendi sus!" diyerek çıkışan Arınç, Aydoğan'ın tepkisinin devam etmesi üzerine kürsüden bu kez de, "Bir kadın olarak sus" sözleriyle bağırdı.

TBMM Genel Kurulu, CHP'nin talebi üzerine bugün saat 15.00'te olağanüstü toplanarak, "toplumsal barışı tehdit eden artan terör olaylarının nedenlerinin araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırması açılmasına ilişkin önerge"yi görüştü. Tartışmalı görüşme sonucunda önerge reddildi

Başkanlık Divanı'nın oluşması, Lübnan tezkeresi ve RTÜK'e üye seçiminin yapılmasının ardından 1 Ekim'e kadar tatile giren Meclis, son dönemde yaşanan terör olayları ve sınır ötesi operasyonun ardından olağanüstü toplandı.

TBMM, en son 2014 yılı ağustos ayında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yemin töreni için olağanüstü toplanmıştı.

Parti temsilcileri tek tek söz aldı. HDP'li Osman Baydemir konuşurken itiraz seslerinin yükselmesi üzerine Şafak Pavey'den azar geldi. Pavey; "Bu ülke sizin egolarınızdan daha değerlidir" dedi.

Bülent Arınç son olarak sataşmaya yanıt olarak söz istedi. Arınç konuşmasında Osman Baydemir'in HDP' için konuşmasını yanlış bir tercih olarak olduğunu açıklarken verilen tepkilere sert bir şekilde yanıt verdi.

Görüşmeler sonucunda önerge reddildi
MHP'Lİ VURAL: Teröre karşı duruşumuz bellidir. Bundan önce terörle ilgili bir çözüm komisyonu kurulmuştu. O zaman CHP'nin böyle bir rapor hazırlanmışken çözüm sürecine dahil edilerek bu konuda anlaşma sağlanabilir.

CHP'Lİ GÖK: CHP'nin Türkiye'nin tavrı bellidir. Bütün insanlarımızın hassasiyetleri göz önünde bulunarak tüm siyasi partilerin katılmasını istiyoruz.

VURAL: Çözümle komisyona katılmamakla ilgili bir tutum sergilemişti. Bugünki tavrı ise bu komisyona dahil olmak istediğini gösteriyor.

HDP'Lİ BALUKEN:
HDP'li Baluken sataşmadan dolayı söz istedi. 2 dakikalık konuşmasında; Görüşmelerden hicap ve hayal kırıklığı yaşıyoruz. CHP'nin vermiş olduğu araştırma önergesine hiç değilse tüm siyasi partiler olarak destek verirsek bunu başarabiliriz. Halkımızın bizden beklentisi var. AK Parti içinde de çok fazla ismin olduğunu biliyorum bu önergeye destek vermek için.

ARINÇ: Baydemir'e karşılık olarak; Kendisini geçmişten tanıyorum. Akan kanın durması konusunda kendisine katılırım. Eğer Eş Başkan konuşmuş olsaydı PKK'ya PYD'ye yasladık diyebilirdi. ( Alkışlarla karşılandı) İki polisimiz ensesinden vurularak öldürüldü ve PKK bunu üstlendi.

Arınç "Hanımefendi sus! Bir kadın olarak sus!" (HDP'li vekil Nursel Aydoğan'a dönerek)

Pervin Buldan: Hakaret olarak görüyorum ve Sayın Arınç'ın bütün kadınlardan özür dilemesini istiyorum

Pavey: Bunu bir hakaret olarak görmüyorum

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatansever29 Temmuz 2015 23:22

    pkk=hdp bunlar hayvan biel olamazlar ,Hayvan bile yedigi tabagini pislemez,Dilerim ki enkisa zamanda bu kutsal catinin altindan uzaklastirilirlar ,Bu insan gorunuslu mahluklar o meclisin calismasina bile engel olurlar......

  • Yaziklar olsun29 Temmuz 2015 22:32

    Kadin olarak ne demek? Bunlar kadin dusmani.