E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBM: 10 binlerce insan Türkiye sınırında---

BM: 10 binlerce insan Türkiye sınırında

BM: 10 binlerce insan Türkiye sınırında
06 Şubat 2016 - 05:47 borsagundem.com

BM, Halep çevresindeki operayonlar nedeniyle bölgeden kaçan en az 15 bin kişinin Türkiye sınırında toplandığını açıkladı

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye rejiminin Halep kenti çevresindeki taarruz operasyonları nedeniyle en az 15 bin kişinin bu bölgeden kaçtığını ve on binlerce insanın Türkiye sınırı yakınlarında toplandığına dair bilgiler olduğunu açıkladı.

Reuters’ın haberine göre, Birleşmiş Milletler sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, "Birleşmiş Milletler en az 15 bin kişinin Halep kentinin kuzeyinden kaçtığını teyit etmektedir ve on binlerce kişinin Türkiye ile sınır kapısında toplandığına dair bilgiler bulunmaktadır" denildi.

Açıklamada ayrıca, "Yerel kaynaklar Türk sınırının sivillere kapalı olduğunu, ancak acil tıbbi bakıma ihtiyaç duyanlara Türkiye'deki hastanelerde müdahalede bulunulduğunu bildirmektedirler" ifadesi kullanıldı.

DAVUTOĞLU: HER TÜRLÜ İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR

Başbakan Ahmet Davutoğlu da Halep'ten kaçan 15 bin kişinin Türkiye sınırına dayandığını söyledi.

Mardin ziyareti kapsamında Mardin İl Danışma Kurulu Toplantısı'nda konuşan Davutoğlu, Türkiye'nin çevresinde yaşanan krizlere dikkat çekerek, "Şu anda maalesef Mardin gibi güzel Halep ve Musul neredeyse yerle bir edildi. Halep'i önce Suriye rejiminin uçakları, sonra da işgalci Rusya'nın uçakları yerle bir etti... Şu anda Halep'ten gelen 15,000 kişi sınırımıza dayandı, onların her türlü ihtiyacı karşılanıyor. Arkadan belki on binlercesi de yola girdiler" dedi.

Suriye rejimi, Rus hava operasyonlarının desteği ile son birkaç gündür Halep ve çevresindeki muhalifleri hedef alıyor ve bölgede yoğun hava operasyonları devam ediyor. Muhalifler Halep'in kuzeyindeki iki kilit köyün rejimin kontrolüne geçmesiyle muhalif grupların Türkiye ile bağlantısının kesildiğini ifade ediyor.

KIZILAY HAZIR

Öte yandan DHA'nın haberine göre, Suriye rejim güçlerinin Halep'e saldırılarının ardından Türkiye'ye yönelik başlayan yeni göç dalgasına ilişkin olarak Türk Kızılayı her türlü hazırlığını tamamladı. Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, "Suriye'de yeni bir insani acı yaşanıyor. Yeni bir göç dalgası ile karşı karşıyayız. Biz Türk Kızılayı olarak üzerimize düşen görevi yapmak adına her türlü hazırlığımızı tamamladık" dedi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, "Türk Kızılayı ekipleri yaklaşık 5 yıldır Türkiye-Suriye sınırında görev yapıyor. Ekiplerimiz Suriyeli misafirlerimiz için neler yapılabileceğini biliyor. Devletimizin bize verdiği görev de misafirlerimizin beslenmesine yönelik. Bu görevi yerine getirmek için ilk etapta 4 TIR'lık bir insani yardım malzemesini misafirlerimizin kullanımına sunduk. Su, yüksek kalorili bisküvi, hijyen seti ve battaniyelerden oluşan yardımlarımız sınırımıza gelen Suriyeli kardeşlerimize dağıtıldı. İkram araçlarımızdan da sürekli çorba ikramı yapıyoruz. Ayrıca Mobil Mutfak TIR'ımızı da bölgeye yerleştirdik. Sıcak yemek dağıtımına da başlıyoruz. Sınırdaki depolarımızda beklenmeye yönelik yardım malzemelerimizi hazır tutuyoruz" diye konuştu.

Akar, Suriye içlerinde daha büyük insani acıların yaşanmaması için yardım malzemelerinin ikmal yollarının açık tutulması konusunda da çağrıda bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)