E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBizi Arjantin gibi iflas ettirmeye çalıştılar---

Bizi Arjantin gibi iflas ettirmeye çalıştılar

Bizi Arjantin gibi iflas ettirmeye çalıştılar
02 Ağustos 2014 - 08:45 borsagundem.com

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin önemini anlattı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, ''Başı açık, başı örtük diye kadınlarımız arasında kargaşa çıkarmaya ve bizi bizden ayırmaya çalıştılar. Bizi Arjantin gibi iflas ettirmeye çalıştılar ama başaramadılar. Üçyüzelli yıldır gerileme döneminde olan Türkiye, ilk kez yükselme dönemine girdi'' dedi.  

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 6 Ağustos'ta Aydın'da gerçekleştireceği miting öncesi Aydın’da bir dizi ziyaretler gerçekleştiren Soylu, Kuşadası’nda partililer ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

İlçenin sorunları hakkında bilgi alan Soylu, önümüzde çok önemli bir seçim olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"1071 deriz Malazgirt, Alparslan ve Anadolu’ya girişimiz. 1923 diyoruz güzel Cumhuriyetimizin kuruluşu. 1960 diyoruz darbe ,1971 diyoruz muhtıra, 13 Haziran diyoruz seçim, hep tarihler üzerinden yaşıyoruz. Evlilik yıldönümlerimiz, doğum günlerimiz, insanlar bu tarihleri ve bu tarihlerin kendilerine belirttiklerini önemsiyorlar."

TÜRKİYE'NİN ÖNÜ AÇILACAK

10 Ağustos'ta yeni bir Türkiye'nin önünün açılacağını, bugüne kadar fişlenen insanların tepkilerini sandıkta ortaya koyacağını ifade eden Soylu, "Türkiye Selçuklu ve Osmanlı da dahil olmak üzere şu anda bulunduğumuz topraklarda halkın ilk kez kendi seçtiği Cumhurbaşkanıyla karşı karşıya kalacak" dedi.

Bu kararın milletin kararı olduğunu ve bu tarihe kolay gelinmediğini, bu kararların kolay alınmadığını belirten Soylu, ''Türkiye 12 yılda çok büyük bir yol kat etti. Türkiye de 3.1 kentilyon yani 3 bin 100 katrilyon yatırım yapıldı. Bunun sadece 650 katrilyonu devlet yatırımıdır. Gerisi tamamen özel yatırımdır. Büyük mesafeleri Türkiye demokrasiyle aldı. Silahla, şiddetle, terörle, bir baskıyla zulümle almadı. 10 Ağustos'ta biz bu değişimi devam ettirecek miyiz ettirmeyecek miyiz? Bunun kararını vereceğiz" diye konuştu.

AK Parti iktidarı döneminde Türkiye'nin milli gelirinin 3 bin dolar düzeyinden 11 bin dolara ulaştığını, çoğu bölünmüş yol olmak üzere binlerce kilometre yeni yol yapıldığını, üniversite sayısının 76'dan 175'e yükseldiğini söyleyen Soylu, "Araştırma merkezleri, tekno kentler, teknoloji merkezleri gibi Türkiye'de büyük bir sıçrama gerçekleştirdik. Demokratik hak ve hürriyetlerde konuşulmayan şeylerde halının altına süpürülen meseleler, Türkiye'de bugün büyük bir değişim olarak hayatımıza yansımaktadır" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin büyük bir değişimi yaşadığını belirten Soylu, fırsatları iyi gözetleyen, 237 ülkeye ihracat yapan, 222 ülkede elçiliği olan, 236 ülkede temsilciliği bulunan, durduğu yerde duramayan bir Türkiye tablosunun ortaya çıktığını kaydetti.

AK Parti’nin hizmetlerini beğenmeyenlerin, Türkiye’yi "sağcı, solcu, Alevi, Kürt" diye ayırıp, eski Türkiye’ye mahkum etmek istediğini vurgulayan Soylu, şöyle devam etti:

"28 Şubat kararlarında çocuklarımıza Kur'an-ı Kerim öğretmeyi yasakladılar. Dinimizi ve inancımızı öğrenmeyi yasakladılar. Bizi bizden ayırmaya çalıştılar. Başı açık, başı örtük diye kadınlarımız arasında kargaşa çıkarmaya çalıştılar. Şimdi ise kadınlarımız her yere gidiyorlar. Kamu dairelerine, TBMM’ye giriyorlar. Türkiyemiz'de şimdi herkes istediği gibi kardeşçe yaşıyor. Bizi Arjantin gibi iflas ettirmeye çalıştılar ama başaramadılar. Oysa şu anda da biz, yeni bir Türkiye’ye adım atıyoruz."

Soylu, hükümet olarak büyük hedeflerinin ve hayallerinin olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Türkiye’nin geleceği aydınlıktır, parlaktır, Türkiye tam demokrasiye doludizgin gitmektedir. İlk kez halkımızın sandıklara gidip oylarını kullanarak bir cumhurbaşkanı seçecekleri hayalimizi gerçekleştireceğiz. İlk kez ayağa kalktık, gelir düzeyini, sağlık ve yol standartlarımızı yükselttik. Biz, atalarımızın çok istedikleri o hayallerini gerçekleştiriyoruz. Üçyüzelli yıldır gerileme döneminde olan Türkiye, ilk kez 12 yıldan bu yana yükselme dönemine girdi. Şimdi birinci yükselme döneminin ardından ikinci yükselme dönemini de gerçekleştirmek istiyoruz. Türkiye, yarınlarına hep beraber umutla bakacak."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ilter amca04 Ağustos 2014 10:15

    bu adam kim ya...

  • baksenn03 Ağustos 2014 11:35

    şimdiye kadar niçin demediniz de şimdi söylüyorsunuz yoksa daha yeni mi aklınıza geldi:)))

  • murat03 Ağustos 2014 00:43

    borcu olan ülkenin bağımsızlığı olmaz,borçlanmaya çıkarsın bir kurum borç vermiyorum der batarsın.o kadar basit hiç ekonomi bilmeye bile gerek yok.fedin faiz artırımı rüyalarıma giriyor.

  • murat02 Ağustos 2014 23:53

    bu yazı siyasi değil;gelişmekte olan ülkelerde durum değişti,önümüzdeki 5 yıl herşey tersine dönecek,türkiye gibi devleti,işadamı,halkı borçlu ülkkeler en büyükj darbeyi yiyecek,türkiyenin bir kaç yılı gicedek çöpe,cari açıkla büyümenin son u,üretmeden büyümenin sonu.......

  • briffa02 Ağustos 2014 23:14

    Buraya yazıyorum, gemiyi ilk terkedeceklerdendir kendileri

  • güzel insan 02 Ağustos 2014 19:35

    selam olsun rabbim yar yardımcınız olsun

  • Göktuğ02 Ağustos 2014 16:09

    Demokrat Parti'nin başındayken demediğini bırakmamıştın tayyip babana bir ana avrat saydırmadığın kalmıştı süleyman efendi. Sonra birden akpli oldun ve dahası genel başkan yardımcısı. Ne ayaksınız anlamak çok zor. numan kardeşin ve sana iyi yalakalıklar dilemek düşer bize artık.

  • M.G02 Ağustos 2014 16:02

    o dönemde (şimdiki gibi 12 yıldır artan dış borç iç borç gibi bakabilirsiniz) osmanlının borçları alabildine artmış ödenemez duruma gelmiş ve düyun-u umumiye kurulmuş başınada bir yabancı atanmıştı,bütün kurumlar sanayi finans gibi yabancıların eline geçmişti,şimdiki durumla karşılaştırabilirsiniz ve gittiğimiz yönün neresi olduğuna en doğru şekilde kendiniz karar verebilirsiniz sayın soylunun açıklamalarının kendi hayal ürünü olduğunun farkına varırsınız

  • yalçın bulut02 Ağustos 2014 15:56

    Türkiye de 3.1 kentilyon yani 3 bin 100 katrilyon yatırım yapıldı? yeni tl mi eski tl mi? bilelim de ona gore yorum yapacagım

  • M.G02 Ağustos 2014 15:40

    sayın soylu tarih bilginizde çok zayıf ve eksik türkiye 350 yıllık bir devlet değil aksine 94 yıllık bir devlettir.sanırım bahsetmek istediğiniz osmanlı imparatorluğunun gerileme ve çökür dönemleri,size tavsiyem o dönemleri iyi araştırıp okuyun ve bu dönemle karşılaştırın şimdi türkiyeninde aynı o dönemi yaşadığını göreceksiniz.

  • havva02 Ağustos 2014 15:24

    muhalefetteyken başbakana söylemediğin kalmamıştı ,ne oldu da yanındasın menfaat böyle bir şey

  • M.G02 Ağustos 2014 15:23

    28 şubat sürecinden bahsetmişsiniz burdada eksik bilgi vermişsiniz cünki kur'an'ı kerim hiç bir zaman yasaklanmadı okul yaş sınırı getildi yapılan yanlıştı ama 28 şubatcılar bile halkı bu kadar kutuplaştırıp bölmemişti.

  • M.G02 Ağustos 2014 15:17

    sayın soylu aksine halkın geliri artmadı azaldı geliri artanlar bellidir bunuda malisef göremeyecek kadar bilginiz yetersiz ve az eyerki doğrusunu görmek istiyorsan asgari ücrete bakar görürsün daha doğrusu çalışma bakanından ülkenin %85 nin çalışma bodrosunu isterseniz doğru bilgilere ulaşırsınız ve ülkenin %70 lik diliminin açlık sınırında yaşadığını görmüş ve öğrenmiş olursunuz.

  • M.G02 Ağustos 2014 15:04

    elbet suç işleyen cezasını çekmeli ama bu adil ve tarafsız hakimler ve savcılar atayarak olmalıdır kısacası hükümetin yaptığı değişiklerle ve atattıkları hakim ve savcılarla kendi düşüncelerine göre kararlar çıkartılması için değil suçluyu ve suçsuzu bulmak ve ayırt etmek için yapılmalıdır ve suçlu cezasını çekmelidir.

  • M.G02 Ağustos 2014 14:59

    ülkemiz aksine tam demokrasiye doğru değil otoriter bir yapıya doğru götürülmektedir tam demokrasilerde hakimler savcılar bağımsız biryerlerden emir alarak özel atanarak çalışmazlar,bir gecede HSYK bir dairesini değiştirerek ordan düşünceye ve kendine göre hakimler savcılar atamak sonrada sulh ceza mahkemeleri kurmak ileri demokrasi olmaz

  • M.G02 Ağustos 2014 14:52

    sayın soylu DÜŞÜNCELERİNİZİN aksine TÜRKİYENİN geleceği aydınlık ve parlak değil aksine belirsizleşmiştir,sınırlar güvensiz komşu devletler parçalanmıştır bir nevi BOP gerçekleştirmiştir bu durum ileriki zamanlarda ülkenin başına büyük belalar açacaktır ve durum çok uzakta değildir.

  • ass02 Ağustos 2014 14:50

    bakalım ne zamana kadar bu pembe masallar devam edecek ama son rutuşları yapıyonuz gibi geldi bana orta tabaka kalmadı herkez borçlu zengini daha zengin yaptınız ufak esnaf kalmadı sayenizde köylerde kimse kalmadı üretmeyen her şeyiyle dışa bağımlı bir ülke inşaat yapmayla bu ekonomi düzelmez sonuç hüsran

  • M.G02 Ağustos 2014 12:59

    sayın süleyman bey senin ekonomi bilgine hayran olamamak elde değil nerde hangi ekonomiyi okudun ve kim okuttu çok merak ediyorum sen önce ülkenin 12 yıllık gelir gider dengesine bak borçlanmasına bak ona göre açıklama yap komik duruma düşüyorsun bu açıklamalarına bilmeyenleri kandırabilirsin ama ekonemiden anlayanları asla kandıramazsın satacağınız birşeyde kalmadı ülkede artık unutma ha o dediğin iflas işi bir gün ülkemizin başına gelecek ama ne zaman bu iflasın sebebide sizin hükümetiniz zamanında yapılan savurganlıklar talanlar sebeb olacaktır.

  • briffa02 Ağustos 2014 12:03

    ALLAH aşkına bi sus be adam, partindekiler bile senden igreniyordur eminin, yalakalikta Cumhuriyet tarihinin en onune geçtin bi sus yahu..