E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBize Peşmerge değil silah lazım---

Bize Peşmerge değil silah lazım

Bize Peşmerge değil silah lazım
20 Ekim 2014 - 19:41 borsagundem.com

PYD'den Peşmerge ile ilgili önemli bir açıklama geldi.

Kobani'ye ilişkin peş peşe sıcak gelişmeler yaşanıyor. ABD'nin PYD'ye silah indirmesinin ardından Türkiye'nin de Peşmergeye, Kobani'ye geçebilmeleri için kapıyı açacağı ortaya çıkmıştı

PYD'den dikkat çeken bir açıklama geldi: "Peşmergenin Kobani'ye gelmesine ihtiyaç olmayabilir. Peşmergeden çok bize silah gerekiyor. Peşmerge kendi bölgesinde IŞİD'e karşı savaşsın."

Öte yandan Kobani'ye yardım Irak'taki Kürt gruplar arasında da 'yardımı kimin yaptığına' ilişkin bir tartışma yarattı.

'Kobani Kantonu Eşbaşbakanı' Enver Müslim, ABD'nin Kobani'ye silah yardımı ve Peşmerge güçlerinin Kobani'ye gelmesi konusunu BBC Türkçe'ye değerlendirdi.
 
Müslim ABD uçaklarının havadan silah yardımıyla ilgili şunları söyledi:

"Dün akşam ABD uçakları Kobani'ye silah yardımında bulundu. Gençler de gitti silahları aldı. Bize silah, ilaç ve gıda yardımında bulundular. Aldığımız malzemeler yerine sağlam bir şekilde ulaştı. Bize bu yardımı yapanlara teşekkür ediyoruz. Yardımların sürmesini istiyoruz. IŞİD'i bitirmemiz için silah şarttır."
 
PEŞMERGEYE İHTİYAÇ OLMAYABİLİR
Müslim Peşmerge güçlerinin Kobani'ye gelmesine ihtiyaç olmayabileceğini bu güçlerin önce YPG ile görüşmeleri gerektiğini belirtti:

"Peşmerge'nin bize gelmesinden çok bize silah gerekiyor. Eğer Peşmerge gelecekse YPG ile irtibata geçsin. İhtiyaç olursa YPG 'gelin' der. Eğer olmazsa 'silah yardımı yapın' der. İhtiyaç olmazsa Peşmerge kendi bölgesinde IŞİD'e karşı savaşsın, bize silah da göndersin. Savaşacak gençlerimiz var."

Müslim, Kobani'deki çatışma ortamını değerlendirirken, çatışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü, IŞİD'in ilerlemek istediğini ancak ilerleyemediğini, Kobani'nin yüzde 70'inin YPG'nin; yüzde 30'unun ise IŞİD'in elinde olduğunu söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Diren20 Ekim 2014 20:22

    PKK.nın kolu İŞİT tarafında kırılacak.Türk hükümetinin aklı,mantığı varsa PKK.nın yan kuruluşu ona PYD ye hiç bir silah vermemelidir.Yardım bile etmemelidir.Aman dikkat.