E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBeyaz Saray'ı korkutan olay---

Beyaz Saray'ı korkutan olay

Beyaz Saray'ı korkutan olay
23 Eylül 2014 - 01:06 borsagundem.com

Beyaz Saray parmaklıklarını atlayarak binaya girerken yakalanan şüphelinin aracında 800 mermi, 2 savaş baltası ve büyük bir bıçak bulundu

ABD'nin başkenti Washington'da, Beyaz Saray parmaklıklarını atlayarak binaya girerken yakalanan şüphelinin Saray'dan birkaç sokak ötede park ettiği aracında 800 mermi, 2 savaş baltası ve büyük bir bıçak bulunduğu bildirildi.

Beyaz Saray'ın güvenliğinden sorumlu Gizli Servis, geçen cuma günü  Beyaz Saray'a giren kişinin Irak savaşı gazisi 42 yaşındaki Texaslı Omar Gonzalez  olduğunu açıklamıştı. Sarayın kuzey cephesinden içeri girmeyi başaran Gonzalez  daha sonra Gizli Servis üyeleri tarafından etkisiz hale getirilerek gözaltına  alınmıştı. Gonzalez, bugün başkent Washington'da bölge mahkemesine çıkartıldı.

Federal Savcı Yardımcısı David Mudd, Beyaz Saray'dan birkaç sokak  ötede park halinde bulunan Gonzalez'e ait araçta 800 mermi ele geçirildiğini  belirtti. Araçta 2 küçük savaş baltası ve büyük bir bıçak da bulunduğu bilgisini  veren Mudd, Gonzalez'in Başkan Obama için risk teşkil ettiğini söyledi.
Sulh hakimi John Facciola da Gonzalez'in 1 Ekim'e kadar tutukluluğunun  sürmesine karar verdi.
Gonzalez'in daha önce de Virginia eyaletinde dürbünlü tüfek, ucu  kesilmiş pompalı tüfek ve Beyaz Saray'ı da gösteren Washington haritası taşırken  gözaltına alındığı kaydedildi.

"Gizli servis mükemmel iş yapıyor"
Öte yandan ABD Başkanı Barack Obama, Gizli Servis'in "mükemmel bir iş"  yaptığını söyledi.
Oval Ofis'te bir imza töreni sırasında gazetecilerin Gonzalez'in Beyaz  Saray'a girmesiyle ilgili sorularını yanıtlayan Obama, "Gizli Servis mükemmel bir  iş yapıyor. Kendi adıma ve ailem adıma yaptıkları tüm fedakarlıklardan dolayı  onlara teşekkür borçluyum" ifadesini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)