E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBelgin Maviş’ten S&P’ye tepki ---

Belgin Maviş’ten S&P’ye tepki

Belgin Maviş’ten S&P’ye tepki
22 Kasım 2014 - 08:56 borsagundem.com

Belgin Maviş, S&P'nin Türkiye'nin kredi notunu teyit etmesini ‘haksızlık’ olarak yorumladı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's, Türkiye'nin kredi notunu 'BB+', not görünümünü ise 'negatif' olarak teyit etti. Türkiye'nin küresel krizlere karşı dirençli bir seyir izlemesini göz önüne alan ekonomistler, Standard & Poor's'un diğer iki derecelendirme kuruluşuna göre daha katı olması nedeniyle kredi notunun yükselmesini beklemiyordu ama negatif olan görünümün durağana çevrilebileceğini öngörüyordu. Bu öngörü sahiplerinden biri de A1 Capital Menkul Değerler Direktörü ve Borsa Gündem yazarı Belgin Maviş’di. Maviş de S&P’nin bu kararına sert tepki gösterdi.

TÜRKİYE’YE HAKSIZLIK
BloombergHT yayınına bağlanan Belgin Maviş Standard & Poor's'un seçim süreçlerinin ardından makro verilerde de iyileşme görüldüğü bir durumda Türkiye'ye haksızlık ettiğini belirtti. Belgin Maviş "S&P büyük ihtimalle büyüme hedeflerinin tutturulamayacağını düşünerek ve enflasyon ile işsizliğin artmasından yola çıkarak görünümde bir iyileşme yapma gereği duymadı" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baturayersin24 Kasım 2014 11:35

    bu olay sadece ekonimide yapılmıyor her konuda böyle futboldada aynı erovizyondada türkiyenin büyümesi işlerine gelmiyor bunlar biliçli yapılan şeyler

  • Tuğbey24 Kasım 2014 09:48

    Türkiye s&p ile ilişiği kesmedimi Türkiye ile ilgili değerlendirme yapabilrmi

  • fafa22 Kasım 2014 21:40

    Bloomberg HT' de Televizyona çıkan üç hanım var,onları ben bile dinlesem Türkiye'nin notunu daha da aşağı çekerim.Ağızlarından olumlu bir cümle duymazsınız.

  • eyyp197822 Kasım 2014 12:47

    s&p düzgün olsaydı 2013 te türkiyeden kovulmazdı

  • niha22 Kasım 2014 12:41

    finans piyasalarında olumlu hava olabilir ancak üretim ve ticaret yapanlardan hiç kimse memnun değil ve çok karamsar

  • birol22 Kasım 2014 10:14

    ya hu bu kredi kuruluşları haçlıların değil mi bizim paşa bunlara açık açık ümüğünüzü sıkarım demeseydi bb+ yı dahi rüyamızda zor görürdük kolayını bulsalar ülkemizi battı gösterecekler.