E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBelde belediyeler kapanacak---

Belde belediyeler kapanacak

Belde belediyeler kapanacak
15 Nisan 2012 - 20:23 borsagundem.com

Bayraktar, "13 vilayetin tüm sınırları içindeki belde belediyeler kapanacak” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ”Büyükşehirlerde beldelerin hepsi kapanacak. Aynı İstanbul gibi olacak, büyükşehir olacak... 13 vilayetin tüm sınırları içindeki belde belediyeler
kapanacak” dedi.
Bayraktar, AK Parti Aksaray 4. Olağan İl Kongresi için geldiği Aksaray’da Ağaçlı Tesisleri’nde Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu, Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun, Jandarma Komutan Vekili Yarbay Tamer Güdükbay, Belediye Başkanı Nevzat Palta ve Emniyet Müdür Mustafa Şahin tarafından karşılandı.
Bakan Bayraktar daha sonra Atatürk Spor Salonu’nda yapılan AK Parti Aksaray İl Kongresine katıldı.
AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım’ın divan başkanlığı yaptığı kongrede bir konuşma yapan Bakan Bayraktar, şunları kaydetti:
”Başarmak kolay değil, iş yapmak kolay değil, şimdi birileri konuşuyor. Ağzı varda konuşuyor. Bir şöyle mukayese yapmadan bir işin özelliği, bir işin güzelliği, bir işin başarısı ortaya çıkmaz. 2002 yılına geldiğiniz zaman Türkiye’de faiz yüzde 35-60 arasındaydı. Gecelik faizler 2 binlere kadar
çıkıyordu. Türkiye Cumhuriyeti’nin Merkez Bankası’ndaki rezerv 34 milyara kadar düşmüştü. Şimdi faizler tek haneli rakamlarda. Hazinemizde eski parayla 100 katrilyon, 100 milyar dolar para var.”
Yapılanları kesinlikle yeterli görmediklerini ancak mukayese ederek hafızaların tazelenerek yola devam edilmesi gerektiğini belirten Bayraktar, şöyle devam etti:
”Bugün geldiğimiz noktada, sağlıkta, eğitimde, ulaştırmada, adalette, toplu konutta, şehirleşmede, doğalgazda aklınıza ne gelirse hizmet etmede Avrupa’ya yakalamış durumdayız. 2002 yılından önce biz IMF’e gidiyorduk, ’faizi ne olursa olsun bize para verirmisiniz?’ diye yalvarıyorduk. Şimdi IMF’ye dedik ki, yoluna... IMF olan borcumuz 28,5 milyar 30 milyar dolardan 2,5 milyar dolara
düştü. 2008’de dünya çok büyük bir ekonomik kriz yaşadı. Ama Türkiye bu krizi çok
hafif atlattı. İspanyada işsizlik yüzde 30, Yunanistan’da yüzde 25’in üzerinde, çevremizde çok ciddi bir ateş var. Çok zor bir coğrafyadayız.”
Bayraktar, birinci hedeflerinin 2023 olduğunu, kişi başına gelirin 10 bin doları aştığını ihracatın 135 milyar doları geçtiğini dile getirerek, ”Toplam GSMH 800 milyar doları aştı. Hedefimiz ihracatta 500 milyar dolar. Toplam GSMH 2 trilyon dolar. Bunu Allah’ın izni ile yapacağız. Bundan sonra daha çok
çalışacağız. Birinci kabinede eksiklikleri yanlışlıkları tamir ettik. Yolumuzu belirledik. İkinci dönemde çok ciddi işler yapıldı. 16 bin kilometre duble yol yapmak kolay değil Bugün Türkiye’nin yüzde 85 vilayetine doğalgaz geldi. Bunu getirme kolay değil” ifadelerini kullandı.
”Biz Orta Asya’dan geliyoruz. Biz Medine’den geliyoruz. Biz Karahanlılar’dan geliyoruz. Gazneliler’den Harzemşahlılar’dan Selçuklular’dan Karamanoğulları’ndan Osmanlılar’dan geliyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyetiyiz” diyen Bayraktar, konuşmasını şöyle sürdürdü:
”Biz artık dünyada örnek alınan sözüne bakılan, gözünün içine bakılan bir ülkeyiz. Bizim liderimiz Mısır’da seçim yapılırken örnek gösteriliyor. İspanya’da seçim yapılırken örnek alınıyor. Biz kutlu bir yoldayız. Mazlum milletler bizi bekliyor. Ortadoğu coğrafyası Kafkaslar, Orta Asya, İslam dünyası
bizi bekliyor. Mazlum milletlere refah getireceğiz. Kuzey Afrika’ya refah getireceğiz, dünya ya huzur getireceğiz. Bunu yapacak gücümüz var bizim.”
Bayraktar, AK Parti’de görev yapan yöneticilere teşekkür plaketi verirken tek liste ile gidilen seçimde İl Başkanı adayı olan mevcut il başkanı Muhammet Fatih Yıldırıcı’ya da başarılar diledi.
Bakan Bayraktar daha sonra Somuncu Baba Türbesini ziyaret etti. Türbede dua eden Bakan Bayraktak, Aksaray Belediyesi tarafından yaptırılan Somuncu Baba Külliyesi ve Kültür Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu.
Büyükşehirlerdeki belde belediyelerin durumu
Bu arada Bayraktar, Aksaray’ın Gülağaç ilçesine bağlı Bekarlar Belde Belediye Başkanı Şaban Yüksel’in, ”Nüfusu 2 binin altında kalan belediyelerin durumu” ile ilgili sorusu üzerine, nüfusu 2 binin altında kalan belediyelerin ve 100 nüfusun altında kalan köylerinde kapatılacağını bununla ilgili ciddi bir düzenleme yapılacağını söyledi. Nüfusu 100’den az 2 bin 500-3 bin köyün bulunduğunu açıklayan Bayraktar, sözlerini şöyle tamamladı:

”Almanya yüzde 30 belediyelerini kapattı. Japonya yüzde 40, Kanada yüzde
40 kapattı. İdari sistemleri biraz daha berraklaştırmak lazım. Belediyelerin
faydası yok değil, 2 bin altına düşen belediyelerin faydası var. Ama hizmetleri
başka türlü getirilmesi lazım. Belediye binası, başkan, encümen, meclis üyeleri,
personel, makine parkı çok ciddi şekilde biz o işi çok ciddi tarttık. Aksaray
Belediyesi dibinde belde belediyesi var. Orada yapılaşma rejimi yürümüyor.
Belediye hizmet grameri oluşmuyor. Popilist politikalardan hep kaçtık. Bizim
büyükşehirlerde beldelerin hepsi kapanacak. Aynı İstanbul gibi olacak, büyükşehir
olacak... 13 vilayetin tüm sınırları içindeki belde belediyeler kapanacak. Başka
şeyler de var ama söylemeyelim.” Bakan Bayraktar, daha sonra Aksaray’dan ayrıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)