E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBatı Trakya'da 3 Türk milletvekili---

Batı Trakya'da 3 Türk milletvekili

Batı Trakya'da 3 Türk milletvekili
26 Ocak 2015 - 05:46 borsagundem.com

Resmi olmayan sonuçlara göre Batı Trakya Türk azınlığına mensup 3 aday Yunan Meclisi'ne girmeye hak kazandı

Yunanistan'daki genel seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre Batı Trakya Türk azınlığına mensup 3 aday meclise girmeyi başardı.

Alınan bilgiye göre, Rodop ve İskeçe illerinde SYRIZA adayları Ayhan Karayusuf, Mustafa Mustafa ve Hüseyin Zeybek, parlamentoya giriyor. Ayhan Karayusuf ve Hüseyin Zeybek 2012'de yapılan genel seçimlerde de aynı partiden listelerinde birinci olarak milletvekili seçilmişlerdi.

Mustafa Mustafa ise 1996 yılında daha sonra ismini SYRIZA olarak değiştiren Sol İttifak Partisi'nden (Sinaspizmos) bir dönem milletvekili seçilmişti. 

Ülkede 29 Aralık’ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından dün yaklaşık 10 milyon seçmen yeniden sandık başına gittiği seçimler TSİ 19.00 itibarıyla sona erdi.

Partilerin parlamentoya girebilmeleri için yüzde 3'lük ülke barajını aşması gerekiyor.

SYRIZA taraftarları kutlamalara başladı

Yunanistan'da resmi olmayan sonuçlara göre seçimi önde götüren Radikal Sol Koalisyon (SYRIZA) taraftarları başkent Atina'da kutlamalara başladı. 

Klafthmonos Meydanı'nda SYRIZA'nın seçim merkezinin önünde toplanan partililer ilk sonuçları alkışlarla karşıladı ve "Sol'un saati geldi" sloganlarıyla zafer kutlamalarına başladı.

Seçim merkezinde kalabalığın gitgide artmasından dolayı meydana açılan yollar kapandı. Sonuçları İspanya, Fransa, İtalya ve Almanya'dan sol parti temsilcilerinin de izlediği gözlendi. Alman Die Linke Partisi temsilcisi Roland Cerman, kutlama meydanında yaptığı açıklamada "Buraya kemer sıkma politikalarına karşı mücadele vermek için geldik, Yunanistan'daki değişim hem Almanya'nın hem de Avrupa'nın politikalarına değişiklik getirecek" dedi. Die Linke temsilcileri  "Yunanistan'dan başlayıp Avrupa'yı değiştireceğiz" yazılı pankartlar taşıdı.  

Karara saygı duyuyoruz

Yunanistan Başbakanı ve Yeni Demokrasi Partisi lideri Antonis Samaras, bugün yapılan seçimlerde Yunan halkının kararına saygı gösterdiğini söyledi.  

Samaras, başkent Atina'da Zapyon Sarayı'ndaki basın merkezinde yaptığı konuşmada, "Yunan halkı sözünü söyledi ve hepimiz bu karara saygı gösteriyoruz. Vicdanım rahat, ülkeyi felaket eşiğinde aldım ve dayandık .Ülkenin güvenilirliğini sağladık ve kalkınmanın geri dönmesi için temelleri attık" dedi.   

Sancılı önlemler almaya mecbur olduklarını ve yanlışlarının da olduğunu belirten Samaras, "Açıkları olmayan, vatandaşlar için  güvenli ve krizden çıkan, AB ve Avro Bölgesi üyesi olan bir ülke teslim ediyorum. Ülkenin iyiliği için bir sonraki hükümetin bu başarıları sürdürmesini ümit ediyorum" diye konuştu.   

Partisine destek veren seçmenlere teşekkür eden Samaras, seçim neticesinin tatmin edici olmadığını ancak Yeni Demokrasi Partisi'nin ayakta kalmayı başardığını kaydetti.

PASOK'un seçim sonucu tatmin edici değil

Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve PASOK lideri Evangelos Venizelos, PASOK'un seçim sonucunun tatmin edici olmadığını söyledi.

Venizelos, Zapyon Sarayın'daki basın merkezinde yaptığı konuşmada,  SYRIZA lideri Aleksis Çipras'ıseçim zaferi için kutladı.

Çipras'ın, ülkenin ileri gitmesi için başarılı olması dileğinde bulunan Venizelos, "PASOK'un seçim sonucu tatmin edici değil" dedi.

Venizelos, eski başbakanlardan KİDİSO Hareketi lideri Yorgo Papandreu'nun PASOK'un seçimlerde üçüncülüğü kazanma şansını sabote ettiğini savundu.

PASOK'un üstüne düşen sorumluluğu yerine getirdiğini aktaran Venizelos, parti liderliği ile radikal değişiklikler için kongreye gidileceğini kaydetti.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)