E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBaşbakanlık'tan operasyon açıklaması---

Başbakanlık'tan operasyon açıklaması

Başbakanlık'tan operasyon açıklaması
29 Temmuz 2015 - 11:39 borsagundem.com

Başbakanlık'tan gelen son dakika açıklamaya göre PKK'ya ait sığınak, barınak, depo, lojistik nokta ve barınma alanları ile mağaralar vuruldu

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi, Türkiye Cumhuriyeti’nin ulusal  güvenliğini, güvenlik güçlerini hedef alan, sivil vatandaşlarının  huzur ve emniyetini tehdit eden DAEŞ, PKK ve DHKP-C terör örgütlerine  yönelik operasyonların yurtiçinde ve sınır ötesinde sürdürüldüğünü bildirdi.
 
Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, bu  çerçevede, 28 Temmuz’u 29 Temmuza bağlayan gece boyunca icra edilen  “Şehit Jandarma Binbaşı Arslan KULAKSIZ” hava harekâtında PKK terör  örgütünün yurtiçi ve yurtdışında (Zap, Metina, Gara, Avaşin-Basyan,  Hakurk ve Kandil’de) kullandığı önceden tespit edilen sığınak, barınak, depo, lojistik nokta ve barınma alanları ile mağaralar vurulmuştur.
 
Açıklamada şu bilgiler verildi:
 
"Ayrıca yurtiçinde Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı birimlerince söz konusu terör örgütlerine yönelik operasyonlar sürdürülmektedir.
 
Devam eden soruşturmalar çerçevesinde  29 Temmuz 2015 tarihi itibariyle DAEŞ terör örgütü, PKK terör örgütü ve bağlantılı yapılanmalar ile diğer yasadışı sol örgütlere karşı yapılan çalışmalarda, 39 ilde operasyon yapılmıştır. Bu kapsamda şu ana kadar terör örgütleri ile ilişkili görülen toplam 1302 kişiye gözaltı işlemi uygulanmıştır. Gözaltına alınanların bir kısmı hakkında adli süreç tamamlanmış olup bir kısmı hakkında halen devam etmektedir.
 
Talebimiz üzerine NATO Konseyi dün Vaşington Antlaşmasının 4. Maddesi kapsamında istişareler için toplanmıştır. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, ülkemize yönelik son terör saldırıları ve artan tehditler ile ülkemizce bu kapsamda alınan tedbirler hakkında müttefiklerimiz bilgilendirilmiş ve bu temelde istişareler yapılmıştır. Toplantı sonrasında, NATO Konseyi söz konusu saldırıları net ifadelerle kınayan, şehitlerimiz için başsağlığı dileklerini ileten ve İttifakın güvenliğinin bölünmezliği ilkesi çerçevesinde ülkemizle sağlam dayanışma içinde bulunulduğunu beyan eden bir açıklama yayımlamıştır.
 
Türkiye Cumhuriyeti Devleti terör örgütlerinin tehditlerine boyun eğmeden haklı mücadelesini ulusal ve uluslararası hukuk çerçevesinde meşru bir zeminde sürdürecektir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • SEÇMEN29 Temmuz 2015 15:38

    30 yıldan beri ağır darbeler vuruluyor, ancak 30 yıldır PKK yerinde duruyor... bir taraftan çözüm süreci diğer taraftan ağır darbe, bu ne yaman bir çelişki, AKP bu yalanla kime ne mesaj vermek istiyor...

  • Kuru Sıkı29 Temmuz 2015 14:22

    Hep PKK'ya darbe.hep PKK'ya darbe.Son 1 haftada 10 şehit verdiniz. PKK'dan kaç şehit aldınız.Onu yazınız.

  • sahne 130 bölüm 7929 Temmuz 2015 13:22

    teatral işler

  • boş 29 Temmuz 2015 13:05

    bombalanan yerlerde adamlarda hazır bekliyordu bomba yesek de ölsek diye örgüt liderlerine baskın kara operasyonu olmadıkça bitmez

  • GÖKTUĞ29 Temmuz 2015 12:16

    Bu bakan ülkeyi yanlış politikalar sonucu bu hale getirmiş, hale sorumluluğu başkasına yıkmaya çalışıyor, sıkılmadan da . Malesef buna da hala inan var işimiz zor.

  • Çok inandık29 Temmuz 2015 12:10

    Çok inandırıcı bugün bayram ilan ettim suleymansah ta olduğu gibi vatan sizle gurur duyuyor mu acaba yazık atılan bombalara yazık birde açıklama yapılıyor yerli mali diye sanki bedava gerçekten bu palavraya ancak ayşe nine ve memet dede inanir

  • :))29 Temmuz 2015 11:53

    He halk yutmuyor artik bu yuzden % 41 bide yutsa nolur bilmiyorum

  • YURTTAŞ29 Temmuz 2015 11:48

    bu haberlerle puan kazanacağınızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz... halk bu palavraları yutmuyor artık....

  • VATANDAŞ29 Temmuz 2015 11:47

    geçin bu boş lafları geçin... biz bu lafları 35 yıldır duyuyoruz....