E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBarzani'den PKK'ya sert tepki---

Barzani'den PKK'ya sert tepki

Barzani'den PKK'ya sert tepki
01 Ağustos 2015 - 21:00 borsagundem.com

IKBY PKK'nın, Türkiye'nin düzenlendiği operasyonlarda muhtemel sivil kayıplarının önlenmesi için Kürt bölgesinden çekilmesi çağrısında bulundu.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanlığı, terör örgütü PKK'nın, Türkiye'nin düzenlendiği operasyonlarda muhtemel sivil kayıplarının önlenmesi için Kürt bölgesinden çekilmesi çağrısında bulundu. 

Başkanlığın resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada, "PKK, Kürdistan bölgesindeki sivillerin, çatışmaların kurbanı olmaması için bölgeden çekilmelidir. PKK, savaş sahasını Kürdistan bölgesinden uzak tutmalıdır. Kürdistan bölgesi vatandaşları, bu savaş ve çatışmada artık kurban olmamalıdır. Savaşın devam etmesi en çok sivil halka zarar vermektedir. Son olarak taraflara barış sürecine dönüş çağrısında bulunuyoruz" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, Türkiye'nin, Irak'taki PKK mevzilerine düzenlediği hava operasyonlarının sivil kayıplarına yol açtığı ifade edilerek, "Türkiye ordusuna ait savaç uçaklarının, Kandil yakınlarındaki Zargeli köyüne düzenlediği saldırıda sivil vatandaşlarımız şehit olmuş ve yaralanmıştır. Bu saldırıları kınıyor ve Türkiye'ye, sivil halka karşı saldırıların tekrarlanmaması çağrısında bulunuyoruz" denildi. 

IKBY hükümetinden de 'PKK'ya topraklarımızdan çık' çağrısı 
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi hükümeti de, terör örgütü PKK'ya topraklarından çıkma çağrısında bulundu. 

IKBY hükümetinin resmi internet sitesinden yayımlanan açıklamada, "PKK, kurumlarını, kamplarını ve güçlerini Kürdistan bölgesinin köyleriyle yerleşim yerlerinden uzaklaştırsın. PKK, Kürdistan vatandaşlarının hayatını ve çıkarlarını Türkiye ile yaşanan savaşına dahil etmemelidir. Aynı zamanda iki tarafa da diyalog ve müzakere çağrısında bulunuyoruz. Bunun için her türlü yardıma hazırız" ifadesine yer verildi. 

Öte yandan Irak Temsilciler Meclisi'ndeki Kürdistan İttifakı Grubu, sorunların diyalog yoluyla çözülmesini istedi.

Meclisteki Kürdistan İttifakı Grubu adına açıklama yapan Milletvekili Zana Sait, Irak hükümeti, IKBY ve uluslararası topluma, taraflar arasındaki sorunun diyalog yoluyla çözülmesi için arabuluculuk yapma çağrısında bulundu.

Hava operasyonlarının sivil kayıplarına yol açtığını da söyleyen Sait, hava saldırılarının "uluslararası hukuk ve dostluk ilişkilerinin ihlali" olduğunu savundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)