E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Bakanlık'tan flaş dinleme raporu---

​Bakanlık'tan flaş dinleme raporu

​Bakanlık'tan flaş dinleme raporu
24 Temmuz 2014 - 22:22 borsagundem.com

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, izinsiz dinlemelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nda(TİB) 164 kriptolu telefondan 80’inin yasadışı dinlenildiğini tespit ettiklerini söyledi.

TÜBİTAK’ta düzenlenen iftarda gazetecilerle biraraya gelen Işık TİB’de ki kayıtların 30-40 defa silindiğini belirterek kenarda köşede kalmış bilgi kırıntılarından yaptıkları çalışmada devlet adamlarına verilmiş toplam 164 kriptolu telefonun 80 adetinin kesin dinlendiğini belirlediklerini söyledi. Bu dinlemelerin içinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel olmak üzere bir dizi askeri personelin de olduğunu belirten Işık, ayrıca Başbakan Tayyip Erdoğan ve bakanların da dinlenenler içinde yer aldığını kaydetti. Kalan 84 kriptolu telefon için inceleme yapıldığını ifade eden Işık, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün dinlenenler içinde olup olmadığının sorulması üzerine Cumhurbaşkanının dinlenip dinlenmediğini şu anda belirleyemediklerini söyleyerek, “Ama yüzde 99 vardır” dedi. Bu aşamadan sonra dinlemenin hangi uca ulaştığı ile ilgili araştırmanın sürdüğü kaydeden Işık nerede nasıl dinlendiğinin yargının bulmak zorunda olduğunu belirtti.

YENİ KRİPTOLU TELEFONLAR GELİYOR
Bakan Işık yeni kriptolu telefonlarla ilgili TÜBİTAK’ın çalışma yaptığını belirterek, yılbaşına yeni telefonların hazır olacağını kaydetti. Bu telefonların dinlenmemesi için ayrıntılı çalışma yaptıklarını söyleyen Işık yazılım ve sertifikasyonun farklı kurumlar tarafından verileceğini açıkladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hacı24 Temmuz 2014 23:00

    bilim ve teknolojimiz de mükemmelmiş :) dinleyenler suçlu da, engel olmayanlar yada dinlemeye takılıp meşru olmayan şeyler yapmış olanlar suçlu değil mi:)