E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakanlar Kurulu'nda ilk çatlak---

Bakanlar Kurulu'nda ilk çatlak

Bakanlar Kurulu'nda ilk çatlak
31 Ağustos 2015 - 07:46 borsagundem.com

HDP’li bakanlar Ali Haydar Konca ve Müslüm Doğan, 2 Ekim’de süresi dolacak tezkereye “Hayır” diyeceklerini vurguladı

İlk toplantısını bu hafta yapması beklenen geçici hükümette ilk kriz,  TSK’nın  Irak ve  Suriye’ye yönelik sınır ötesi operasyon yapmasını öngören  Başbakanlık tezkeresinin görüşmelerinde yaşanacak. HDP’li bakanlar Ali Haydar Konca ve Müslüm Doğan, 2 Ekim’de süresi dolacak tezkereye “Hayır” diyeceklerini vurguladı. Habertürk’e konuşan AB Bakanı Konca, geçici hükümette çatlak görüntüsü oluşturmamak için HDP’li bakanların, Meclis’teki tezkere görüşmelerinde kabinedeki arkadaşlarına vekâlet vereceklerine dair söylentilerin doğru olmadığını belirterek, “Böyle bir şey mümkün değil. Biz HDP’nin, kendi partimizin çizgisi doğrultusunda  Bakanlar Kurulu’nda yer alacağız. Kimse irademizi teslim alamaz. Çatlak olurmuş, çatlak bizi ilgilendirmez. Tavrımız ‘Hayır’ olacak” ifadesini kullandı.
 
“Ne makam ne mevki derdimiz var. Bizim tek derdimiz silahların susması” diyen Konca, “Bakanlar Kurulu’nda halk bizim kendileriyle bütünleştiğimizi görecek. Bizim derdimiz akan kanı durdurmak. 1 Kasım’dan önce silahlar susmalı. İnsanlıktan nasibini almış insanların en acil görevi budur” değerlendirmesini yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)