E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Bakanı istifa ettiren yasa---

​Bakanı istifa ettiren yasa

​Bakanı istifa ettiren yasa
23 Eylül 2014 - 22:19 borsagundem.com

İspanya Adalet Bakanı o yasanın hükümetten geçmemesi üzerine istifasını verdi

İspanya Adalet Bakanı Alberto Ruiz Gallardon, kürtaja kısıtlama getiren yasa tasarısının hükümetten geçmemesi üzerine istifasını vermek zorunda kaldı.

Bakan Gallardon düzenlediği basın toplantısında siyaseti de bıraktığını açıkladı. Gallardon konuşmasında partisine ve hükümete teşekkür ederek bakanlıktan ve siyasetten ayrıldığını ve kimseye kızgın olmadığını söyledi.

Adalet Bakanının istifasına yol açan gelişme İspanya Başbakanı Mariano Rajoy’un yasa tasarısının meclisteki siyasi partiler arasında "yeterli uzlaşma sağlanamadığı" gerekçesiyle geri çekildiğinin duyurmasının hemen ardından geldi.

Kürtajı yasaklayan yasa tasarısı, 20 Aralık'ta Bakanlar Kurulu'nda kabul edilerek meclise gönderilmiş ancak muhalefet partileri ile sivil toplum kuruluşlarından gelen sert tepkilerden dolayı meclis genel kurulunda tartışmaya bir türlü açılamamıştı. İspanya’da bir önceki Sosyalist hükümet tarafından hazırlanan ve kanunlaşan yasaya göre herhangi bir kısıtlama olmaksızın 14. haftaya kadar, sağlık sorunlarında doktor onayıyla 22. haftaya kadar kürtaj yapılmasına izin verilebiliyordu. Eski yasaya göre ayrıca 16 yaşından itibaren genç kızlara da ailelerinden izin almadan kürtaj olma hakkı tanınıyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)