E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Şimşek'ten çarpıcı sözler---

Bakan Şimşek'ten çarpıcı sözler

Bakan Şimşek'ten çarpıcı sözler
18 Nisan 2015 - 09:01 borsagundem.com

Maliye Bakanı Şimşek, dövizle borçlanma ve TL ile ihale üzerine açıklamalalar yaptı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek TL’deki dalgalanmayı değerlendirdi, “2008-2009’dan beri vatandaşın dövizle borçlanmasını yasakladık. Yoksa vatandaşın bilançosu alt üst olurdu” dedi. Şimşek döviz kurunu mayınlı alana benzeterek, kısa vadeli öngörü yapmanın imkansız olduğunu söyledi.Piyasalardaki son gelişmeleri değerlendiren Şimşek, “Dolar tüm dünyada parabirimlerine karşı değer kazanıyor.Yükselişi ona göre değerlendirmeliyiz” dedi.

Bakan Şimşek, doların son 1 yıl içinde endeks olarak yüzde 22 civarında değer kazandığını kaydetti ve ekledi: “Dolar, dünyada bütün para birimlerine karşı değer kazanıyor. Türk Lirası, nispeten, özellikle de son 1 haftada biraz daha baskı altında.”

Türkiye’deki şirketlerin borçluluk oranlarının iddia edildiği gibi yüksek olmadığını ancak makro ihtiyati bir felsefeyle riskleri yönetmek istediklerini belirten Şimşek, “Şimdi bakın biz 2008-2009’dan beri vatandaşın dövizle borçlanmasını yasakladık. Ne kadar doğru bir karar vermişiz. Allah korusun, bu kur hareketleri oldu. Hanehalkının bilançosu altüst olmuş olurdu” diye konuştu.

İhaleler TL’yle olabilir
Mehmet Şimşek, özelleştirme ihalelerinin neden lira üzerinden yapılmadığını  sorulması üzerine, Türkiye’de uzun süredir, özelleştirme ihalelerinin dolar  üzerinden yapılması gibi bir gelenek olduğunu belirterek, “Milli Piyango’ya  baktığınız zaman geliri, değerlemesi lira üzerinden. İhaleler lira üzerinden  olabilir, makul bir öneri” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ramos18 Nisan 2015 12:11

    ihaleler tl olarak yapılacaksa netholdingin suçu neydi

  • KARTALY32318 Nisan 2015 10:11

    anlamıyormusunuz.bankaların döviz rezervleri tavan seviyede ..yurt içi vatandaşlarının internet bankacılığından ufak ufak dolar alması gerek uzun vadeye dayalı.yoksa ..............?gecmişden ders almak gerek.değilmi......