E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Elvan'dan ASELSAN'a ziyaret---

Bakan Elvan'dan ASELSAN'a ziyaret

Bakan Elvan'dan ASELSAN'a ziyaret
01 Ekim 2014 - 16:17 borsagundem.com

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, ASELSAN'ı ziyaret etti

 ASELSAN bünyesinde yürütülen ve bakanlığın çalışmalarında kullanılacak Ar-Ge faaliyetleri hakkında bilgi alan Elvan'a ziyareti esnasında ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Canpolat eşlik etti.

Elvan, yaptığı açıklamada, ASELSAN'ın haberleşme ve bilgi teknolojilerinden radar ve elektronik harp sistemlerine, savunma sistem teknolojilerinden ulaşım güvenlik enerji otomasyon sistemlerine kadar bir çok alanda faaliyet gösteren önemli bir kurum olduğunu anlattı. ASELSAN'ın Türkiye'nin en önemli teknoloji merkezlerinden biri olduğunu ifade eden Elvan, bu tür merkezlerin sayısının artırılması gerektiğini kaydetti. 

Savunma sistemleri ulaşım ve güvenlik alanında ASELSAN'ın Türkiye'ye önemli katkılar verdiğini anlatan Elvan, bundan sonra da bu katkının devam edeceğini vurguladı.

Bakanlığı ile ilgili olarak 6 ana başlıkta ASELSAN ile görüşmeler yaptıklarını belirten Elvan, bunlardan birinin bölgesel yolcu uçağı olduğunu söyledi. Bölgesel uçak tasarımı ve üretimi alanında ASELSAN'ın sağlayabileceği destekler hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını ifade eden Elvan, şunları kaydetti.

"Yüksek Hızlı Milli Tren konusunda da ASELSAN'ın çok kapsamlı bir çalışması var, bu çalışmayı bize sundular. Yüksek Hızlı Milli Tren'in 9 ana bölümünden 6'sını üretebileceklerini belirttiler. Bu konuda da ilgili genel müdür arkadaşlarımız bir araya gelerek neler yapılabileceğini görüşecekler. 

Ele aldığımız konulardan biri de kamu ve ulusal  güvenlik açısından önem arz eden acil durum haberleşme alt yapısı. Bu konuda neler yapılabileceğine ilişkin önerilerini aldık. Akıllı yol sistemleri ile ilgili de ASELSAN'ın önemli çalışmaları var. Bu alanda ASELSAN'ın sağlayacağı katkıları da görüştük. Havaalanlarının güvenliğine yönelik olarak, ASELSAN'ın çalışmaları var. Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğümüz ve ilgili birimlerimiz ASELSAN ile bir araya gelerek bu konulara konuşacaklar. Son olarak siber güvenlik, bakanlığımızın sorumluluğunda olan bir alan. Bu konuda da ASELSAN'ın çalışmaları var. Bundan sonraki süreçte bu konuda da ASELSAN'ın katkılarını alacağız."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)