E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBahçeli'den koalisyon şartları---

Bahçeli'den koalisyon şartları

Bahçeli'den koalisyon şartları
30 Temmuz 2015 - 21:17 borsagundem.com

Yozgat'taki Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan MHP lideri Bahçeli, AKP ile koalisyon için çözüm sürecinin çöpe atılmasını şart koştu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kırmızı çizgilerinden oluşan koalisyon şartlarını sıraladı, “AKP-MHP tabanı birbirine yakınmış. Nasıl yakın? İçinizde badem bıyıklı kapitalistler var mı? 12 yıllık badem bıyıklı kapitalistlerle, yoksulluk içerisinde işsizi çok olan MHP’liler nasıl birbirleriyle yakındır diyebilirsiniz. Hırsızı istemiyoruz. Türk milleti adına MHP evsahibi ise evsahibi ile evi soymaya gelen hırsızı nasıl birbirine yakın olarak nitelendirirsin?” diye sordu.

Genişletilmiş il başkanları toplantıları kapsamında dün Tokat, Sivas ve Yozgat’a giden Bahçeli, özetle şunları söyledi:

Üzerimizde oyunlar oynanıyor

“MHP üzerinde oyunlar oynanmakta, tuzaklar kurulmaktadır. AKP ile MHP’nin koalisyonunu isteyenler MHP’ye değil, Ak Parti’ye hizmet etmektedirler. Tek başına iktidarı programına koyan bir siyasi partiyi, iktidar olmaktan korkmakla suçlama ihanetine düşen arkadaşlarımız var. MHP’yi AK Parti ile iktidara zorlayanlar, tek başına iktidara gayretine sahip değilse, onlar partinize değil, sizin var olan gücünüzü bir iktidar boşluğunda birilerine yamamak suretiyle AKP’nin 12 yıllık çürümüş iktidarının devamını istemektedir. Söylediklerimin hepsi sabahlara kadar uyku orucu ile düşünülen ve Türkiye için önerilen konulardır. Demokratik açılımı savunan zavallılar, MHP’yi aralarına alıp kendilerine benzetmek için oyun kurmaktadırlar. Oyuna düşmeyiz.

CESARET EDEMİYORLAR

Çözüm Süreci ile milleti aldatanlar, şimdi çözüm koalisyonu kurmaları lazım. AKP-HDP veya AKP-HDP-CHP koalisyonu çözüm koalisyonudur. Bu son operasyonları dikkate alarak HDP’yi aranıza alma cesareti gösteremiyorsanız, çözüm diye yıllarca Türkiye’yi bölmeye çalışan insanları bugün bazı gerçekleri görmek suretiyle, koalisyona girmelerine fırsat vermek istemiyorsanız o zaman AKP-CHP ile beraber koalisyon kurabilirsiniz. Zaten uğraşıyorlar bakalım ne olacak? Ama bunu yaparken de MHP’yi itibarsızlaştırmak için her türlü yalanı da ortaya koyuyorlar. Ortak noktaları da Çözüm Süreci’dir. Bu sihirli kavramı kim bulduysa, bunların alayını bir kabın içerisine koymuş şimdi de ‘madem çözüm çözüm diyordunuz buyrun kurun hükümeti’ diyoruz ama cesaret edemiyorlar. İlle MHP’yi bir yere dahil edecekler. MHP’nin çözüme karşı yiğitçe sesini kısmak için her türlü iftira ve yalanı da söyleyeceklerdir.

KOALİSYON ŞARTLARI

Kuran’a  el basar mısınız
Tokat’ta herkesin huzurunda koalisyon şartlarını sayıyorum:

Anayasa’nın ilk 4 maddesinden taviz yok. Üniter yapı, toprak bütünlüğü, başkent Ankara, dilimiz Türkçe.

Terör örgütü PKK ile Güneydoğu Anadolu’da ya da Türkiye’nin diğer yerlerinde mücadele edilecek.

PKK, kendini lağvedecek. Silahlarıyla birlikte teslim olacak. Masumlar anaların kucağına, suç işleyenler yargıya, oradan da cezaevine... Silahlar, Türkiye Cumhuriyeti’nin envanterine kayıt edilecek.

17-25 Aralık dosyası yeniden açılacak. Hırsızlardan hesap sorulması için Bilal oğlan dahil herkes yargıya gidecek.

Çözüm Süreci çöpe atılacak. Bu tekliflerimizi kabul ediyorsanız, bir protokole bağlıyorsanız o zaman taşın altına değil elimizi, gövdemizi bile koyarız. AKP, bu şartları kabul ederse, Türk milletinin en mukaddesi olan ve milletin huzurunda Kuran’a el basar mısınız? MHP, basar ve basacaktır.” 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • FAFA31 Temmuz 2015 10:06

    Sayın MHP yetkilileri tek adam idaresine izin vermeyin;Devlet Bahçeli küçük olsun benim olsun zihniyetinden vaz geçsin. Tek adam idaresinin ülkeyi ne hale getirdiği ortada.

  • fafa31 Temmuz 2015 10:01

    Koalisyon ortağı olur bakanlıkların başarılı olursa, iktıdar olursun ;aksi halde vatandaş MHP'yi nasıl tanıyacak.Şimdi herkes kaçtığınıza yorumluyor. İktidar ol AKP'nin yanlışların a engel ol.

  • şart şurt31 Temmuz 2015 09:06

    Bu mhp dspeyle kurduğu koalisyon hükümeti zamanında ingilizlerin şartlı teslim ettiği apoyu da Türkiyeye getirerek bir güzel kendi elleriyle beslediler. Sonra gelmiş şu şart bu şart koşup duruyor. Geçmişte ecevite hiç bir şart koşmamışlardı. Şimdi karşılarında ak parti var koalisyon yapacakları ama bir sürü şart sürüp yolu yokuşa sürüyor bahçeli.Neden ecevite bak apoyu asacağız ha demedin gıkın çıkmadı be hemde daha o zaman idam cezası vardı onu bile kaldırmalarını sağladın. Şimdi kalkmış dürüstlük abidesi kesilmiş. Kimi kandırıyorsun sen bahçeli.Ben o günleri çok iyi hatırlıyorum. Tabii ki şimdiki nesil hatırlamadığından şimdi istediğini söyleyip duruyorsun.İnsanlar nasıl olsa dediklerini yiyor at atabildiğin kadar.

  • Mhp sacmaligi31 Temmuz 2015 08:18

    Bunlar koltuk sevdasili diye Kilicdarogluyla dalga geciyorlardi su hale bak.Ayrica pkk bitirme diyorlar kendileri iktidardaydi pkkyi bitirebildiler mi?Hayir.Bunlar hep yalan ya.Inanmayin su adamlara gerci hangi siyasetci dogruki ayrica onlar zamaninda da cok sehit verdik gecmise bakin.

  • vatansever31 Temmuz 2015 01:17

    hadi hayrlısı

  • Fatma30 Temmuz 2015 23:33

    Barisa karsi degil terore karsi olalim!!!!!!

  • vato30 Temmuz 2015 22:57

    Kuru gürültü boş laf...Bu memlekete hiçbir faydan olmadı olmazda...

  • Memetçik30 Temmuz 2015 22:24

    Savaş çığlıkları atarak prim yapmaya çalışan Bahçeli, partisini son hızla yeniden radikalleştiriyor diye düşünüyorum. Dinimizi siyasete alet edenler ile, şehitlerimizin kanını siyasete alet edenlerin koalisyonu bakalım ülkemize ne fayda sağlayacak?

  • exper30 Temmuz 2015 22:22

    Akp ye koltuk değneği olmaktan başka ne yaptın Sn. bahçeli? Vatandaş o oyları sana niye verdi hiç düşünmedin mi?

  • ata30 Temmuz 2015 21:39

    Öl artık la...

  • Okumamış cahil vatandaş Nemo30 Temmuz 2015 21:35

    Ne yaptığını sanıyor iktidar bunun sayesinde dahada güçlendi olası seçimde baraj altı kalacak ben siyasetten anlamam ama son günlerde yapılan eylemlerde içeriden düğmeye basılmış olası erken seçimde mitinglerde algı oluşturmak için zemin hazırlanmış Bahçeli de buna çanak tutuyor mhp beyin takımı bunu okuyamiyormu mitinglerde hesap soracaktım böylemi soracak sayın Bahçeli bence partiyi birilerine bırak sen klasik otolarinla uğraş yazık sana verdigimiz oya

  • Koalisyoncular sizi30 Temmuz 2015 21:26

    Kesinlikle koalisyona yokuz diyenler kendileri yok olup gitmekten korktular ve koalisyona can atıyorlar.