E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBahçeli'den Erdoğan'a eleştiri---

Bahçeli'den Erdoğan'a eleştiri

Bahçeli'den Erdoğan'a eleştiri
27 Ağustos 2014 - 20:16 borsagundem.com

​MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Erdoğan'ın AK Parti 1. Olağanüstü Kongresi'nde yaptığı konuşmayı eleştirdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti 1. Olağanüstü Kongresi'ne katılıp konuşma yaparak anayasanın ruhuna ve temel kaidelerine daha şiddetli bir savaş açtığını savunarak, "Cumhurbaşkanı makamının tarafsızlığını darbelemiş, TBMM’de yarın yapacağı yemini peşinen bozmuş ve anlamsızlaştırmıştır" ifadesini kullandı.

Bahçeli,  12. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, AK Parti 1. Olağanüstü Kongresi'ndeki "MHP'yi hedef alan sözlerine" karşı yaptığı yazılı açıklamada, bugün demokrasiye şerh düşüldüğünü, özgür seçime ket vurulduğunu, siyasete kaldıramayacağı yük bindirildiğini iddia etti.

Hukukun ilke ve esaslarının çiğnendiğini, demokratik teamül ve kazanımların ağır yara aldığını ileri süren Bahçeli, "AKP'nin 1. Olağanüstü Kongresi dayatmayı, baskıyı, şantajı, dağınıklığı, ilkesizliği ve hedefsizliği billurlaştırmış, belirginleştirmiştir" değerlendirmesini yaptı.

Erdoğan'ın, resmen cumhurbaşkanı olmasına rağmen, AK Parti'nin olağanüstü kongresine hem katılıp hem de konuşma yaparak anayasanın ruhuna ve temel kaidelerine daha şiddetli bir savaş açtığını ileri süren Bahçeli, şu ifadelere yer verdi:

"Erdoğan, artık rutine bağlanmış anayasa suçunu bir kez daha işlemiştir. Dahası cumhurbaşkanı makamının tarafsızlığını darbelemiş, TBMM’de yarın yapacağı yemini peşinen bozmuş ve anlamsızlaştırmıştır. Recep Tayyip Erdoğan’ın Anayasa’nın 103. Maddesi’ne göre namus ve şeref üzerine edeceği tarihi yeminin inandırıcılığı ve bağlayıcılığı erkenden buharlaşmış ve budanmıştır. Erdoğan yanlıştadır, gaflettedir, hata üstüne hata yapmakta, çürük tahta üzerinde hamaset nutku atmaktadır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)