E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBAĞFAŞ GÜBRE FİYATLARINI İNDİRDİ---

BAĞFAŞ GÜBRE FİYATLARINI İNDİRDİ

BAĞFAŞ GÜBRE FİYATLARINI İNDİRDİ
12 Aralık 2008 - 08:58 borsagundem.com

Bandırma Gübre fabrikaları A.Ş. (BAGFAŞ) Genel Müdürü Yahya Kemal Gençer, son iki ay içinde kimyevi gübre fiyatlarını yüzde 27 ile yüzde 48 arasında düşürdüklerini bildirildi.

Gençer, yaptığı yazılı açıklamada, sülfürikasit, fosforikasit ve fosfatlı kimyevi gübre üretimi yapan BAGFAŞ tesislerinde, planlı bakım ve rehabilitasyon çalışmalarının gerçekleştirildiğini belirtti. BAGFAŞ’´ta hem asit hem de kimyevi gübre üretimini tam kapasite sürdürme çabası içinde olduklarını ifade eden Gençer, şunları kaydetti: ’´’´Çiftçimizin hiçbir endişesi olmasın. Son iki ay içinde kimyevi gübre fiyatlarını yüzde 27 ile yüzde 48 aralığında düşürdük ve bayilerimize sunduk, sunmayı sürdürüyoruz. Yılda, 550 bin tonluk üretimiyle dünyanın en büyük konsantre sülfürikasit fabrikalarından birine sahip bulunan BAGFAŞ, yine son iki ay içinde düşen kükürt fiyatları paralelinde, sülfürikasit fiyatlarını, 300 dolardan, 90 dolara düşürerek pazara sunarken, 2009 yılının ilk ayı için gerçekleştirdiği ham madde bağlantı ve stokları ile üretim ve fiyatlandırmada hiçbir sorun yaşamamaktadır. Üretimini sürdüren BAGFAŞ, bu aşamada, personel azaltmayı da düşünmemektedir.’´’´ Gençer, Türk sanayicisinin probleminin, aslında KDV veya vergi sorunu olmadığını, sanayiye temel yaklaşımı ve sanayi anlayışı sorunu olduğunu ifade ederek, ’´’´Birlikler, odalar ve kuruluşlar, bu sorunları kamuoyuna mal edeceklerine, ’´Vergi, KDV ve sonra da istihdamı azaltırız’´ diye yaklaşarak, sayın Başbakan’´ın deyimiyle yine bazı çevreler gibi ’´top çevirmek’´ istemektedirler. Asıl sorun, buradadır’´’´ görüşüne yer verdi. BAGFAŞ’´ın, en düşük maliyet ve fiyatlarla üretim ve satışını sürdüreceğini vurgulayan Gençer, ’´’´Her zaman Türk çiftçisinin yanındayız. Türkiye topraklarına hizmetimizi en yüksek kapasitemiz ile sürdürmeye kararlıyız’´’´ dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)