E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAzeri devinden Türkiye'ye 500 milyon $---

Azeri devinden Türkiye'ye 500 milyon $

Azeri devinden Türkiye'ye 500 milyon $
22 Eylül 2014 - 05:51 borsagundem.com

Azerbaycan'ın dev ihalelerinde yer alan yıllık 1 milyar Euro'luk cirolu Akkord'un Türkiye Direktörü Çalbıyık, Türkiye'ye yatırım planlarını anlattı

Trans Anadolu Gaz Boru Hattı (TANAP) başta olmak üzere Azerbaycan’ın en büyük ihalelerinde yer alan, yıllık 1 milyar euro’luk cirosuyla çimento ve inşaat sektörünün önde gelen şirketlerinden Azeri Akkord’un Türkiye Direktörü Nurgün Çalbıyık, Türkiye’de 500 milyon dolarlık yatırım planladıklarını söyledi. Önder Yılmaz'ın Çalbıyık ile yaptığı ve Milliyet'te yayımlanan röportaj şöyle: 

Çimento ve inşaat sektörüne nasıl atıldınız?

Çocuk gelişimi eğitimi uzmanıyım. Yıllarca eğitim kurumu işlettim. Sonra dış ticaret şirketi kurdum. Eşimin çimento işiyle uğraşması beni de bu alana sevketti. Bir anda Rusya pazarına açıldık. Rusya’daki bir konferansta kendimizi Afrika’ya açılmış bulduk.

Akkord’la tanışmanız nasıl oldu?

Akkord’la 2010’da tanıştım. 2012’de Türkiye temsilciliğini teklif etti.

Türkiye Akkord’un üssü mü?

Hedefimiz bizim için ana üs olması. Balkanlar, Ortadoğu, Körfez ve Afrika ülkelerini Türkiye üzerinden koordine ediyoruz. Suriye, Gazze, Libya’da yeniden yapılanmada rol almak istiyoruz.  

Türkiye yatırımları neler?

Türkiye’de 1000’e yakın personelimiz var. Maden sektöründe 300 milyon dolarlık 2 projemiz devam ediyor. Türkiye’de büyük yatırım yapmak istiyoruz. Altyapı firmasıyız. Konutçuyuz, yol, hızlı tren, köprüler, enerji hatları bizim işimiz. Türkiye yatırımda önceliğimiz. 2016’yı kapsayan 500 milyon dolarlık bir yatırım planlıyoruz. Yap-işlet-devret yatırımları içinde olmak istiyoruz.

Türkiye’den beklentiniz ne?

Kendimizi yabancı olarak görmüyoruz ama ihalelerde yabancı firma statüsündeyiz. Azerbaycan’da Türkiye’den gelen firma Azeri firması gibi aynı koşullarda yarışa başlıyor. Biz, Türkiye’de yüzde 15 geriden başlıyoruz.  

Türkiye’de yatırım ortamı nasıl?

Gidişattan memmun olanlardanız. İstikrar devam ettikçe Türkiye’nin güvenirliği artıyor. Yatırım için çekincemiz bulunmuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)