E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAYM'den bomba gibi kararlar---

AYM'den bomba gibi kararlar

AYM'den bomba gibi kararlar
02 Ekim 2014 - 18:06 borsagundem.com

Anayasa Mahkemesin'den 4 iptal, iki yürütmeyi durdurma kararı

Anayasa Mahkemesi’nden (AYM), Hükümet’e torba yasa şoku geldi. CHP’nin başvurusu üzerine AYM, torba yasadaki Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na (TİB) “Millî güvenlik”, “kamu düzeninin korunması” ve “suç işlenmesinin önlenmesi” gibi nedenlerle ve “gecikmesinde sakıncalı bulunan hallerde” bir internet sitesini 4 saat içinde kapatma yetkisini anayasaya aykırı gördü ve iptal etti.

Hürriyet’ten Oya Armutçu’nun haberine göre ; İptalle TİB başkanının talimatıyla 4 saatte site kapatma ve internet trafik bilgilerini toplama yetkisi yargı kararıyla kaldırılmış oldu. TİB, artık, internete müdahale edemeyecek. Site kapatma ancak yargı kararıyla mümkün olabilecek.

Anayasa Mahkemesi, TİB ile ilgili düzenleme ile mahkeme kararlarının yerine getirilmesine ilişkin maddelerin yürütmesini de durdurdu.

Hükümet’in özelleştirme kararını müteakip devir teslim üzerinden 5 yıl geçtikten sonra daha önce iptal verilmiş olan mahkeme kararları uygulanmayacağı şeklindeki, idari yargı kararlarına uyulmamasına yasal güvence de anayasaya aykırı bulunarak iptal edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mustafa SARIKOÇ02 Ekim 2014 19:31

    Adalet ve özgürlük,öyle bir çiçektir ki;o,ancak aklı selimde hayat bulur;ve onun kıymetini,yalnızca dertlere deva elçisi olan bal arıları bilir;eşşek arıları ise onun kerametinden asla anlamazlar...