E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Ateşkes acı bir tat bıraktı---

​Ateşkes acı bir tat bıraktı

​Ateşkes acı bir tat bıraktı
27 Ağustos 2014 - 21:07 borsagundem.com

İsrail İstihbarat Bakanı Yuval Steinitz, Gazze'de Hamas ile vardıkları ateşkesin "acı bir tat bıraktığını" söyledi

BBC'de yayınlanan HARDtalk adlı programda Stephen Sackur'un sorularını yanıtlayan Steinitz, saldırılarının İsrail'in uluslararası saygınlığına zarar verdiğini de kabul etti.
 
Steinitz ABD ve İngiltere'yi ise kendilerini savunmak istediklerinde "İsrail'e çifte standart" uygulamakla suçladı.
 
İsrail İstihbarat Bakanı, Gazze'den düzenli olarak roket saldırıları düzenlendiğini ve bu saldırıların gereksiz bir şiddet zincirine yol açarak hem Filistinlilere hem de kendilerine sefalet getirip, acı verdiğini söyledi.
 
İŞGALE ÇOK YAKLAŞTIK
Steinitz ayrıca, İsrail hükümetinin Gazze'yi yeniden işgal etme kararı almaya çok yaklaştığını da kabul etti; roket saldırılarının yeniden başlaması halinde bunun yeniden düşünülebileceği uyarısında bulundu.
 
2200'E YAKIN FİLİSTLİ HAYATINI KAYBETTİ
Öte yandan, Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı'nın insani yardım konvoyu da yedi yıldır ilk kez Mısır'dan Gazze Şeridi'ne gitti.
Refah kapısından geçen konvoy Gazzelilere yardım aktaracak. Kapının sınırlı da olsa açılması ve Filistinlilerin Gazze açıklarında balıkçılık faaliyetlerine yeniden başlaması, Hamas ile İsrail arasında varılan ateşkesin koşulları arasındaydı.
 
Uzun dönemli ateşkes dün akşam TSİ ile 19.00'da yürürlüğe girmişti.
Hamas'ın Siyasi Büro Şefi Yardımcısı Musa Ebu Marzuk, ateşkesin "direniş için bir zafer" olduğunu söylemişti.İsrail'in Gazze'de yedi hafta boyunca sürdürdüğü saldırılarda büyük çoğunluğu sivil 2 bin 200'e yakın Filistinli hayatını kaybetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)