E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemArınç'tan flaş seçim barajı açıklaması---

Arınç'tan flaş seçim barajı açıklaması

Arınç'tan flaş seçim barajı açıklaması
01 Aralık 2014 - 18:36 borsagundem.com

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç sona eren Bakanlar Kurulu ardından açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu Toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Arınç'ın konuşmasından satır başları:

Toplantıda uyuşturucu ile mücadele şurası konuşuldu. Narkotimlerin de ilk 8 vilayetteki çalışmasını sayın Başbakanımız da katılacağı bir toplantı ile açıklamak istiyor. Bütçe çalışmamızın takriben 12 gün süreceği tahmin ediliyor. 

Ermenek'te gelinen nokta tekrar değerlendirildi. İki yurttaşımıza da geride kalan kardeşlerimize de tekrar Allah'tan rahmet diliyorum. Çalışma Bakanlığımızın ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın hazırladığı bir çalışma var . Başbakanımız olursa yarın grup toplantısında açıklamış olacak. 

Bugün bir genelgemiz yayınlandı. Gıda ve Tarım Piyasaları  İzleme ve Değerlendirme Komitemiz kurulmuş bulunmaktadır. 3 ayda bir toplanacak ve gündemindeki konuları değerlendirecektir. 

G-20 dönem başkanlığı bugün itibariyle resmen başladı. Türkiye ilk kez dönem başkanlığı yapacak. Bugün Başbakan Yardımcımız Sayın Ali Babacan bu konu ile ilgili kamuoyunu bilgilendirdi. 

Sayın Kılıç'ın kendisine atfen yaptığı konuşmaların gazetelerde yer alması ile bir tartışma yaşandı. Bence gazetelerde Haşim Kılıç'a atfen yapılan haberlerden ziyade Anayasa Mahkemesi'nin açıklamasını dikkate almak gerekir. Önlerine gelen bir konuda kamuoyuna gelen bir bilgi sunma imkanı yoktur. Gazetelerde yazılan haberler de bir gazetecidir, onu kınamıyorum. 

SEÇİM BARAJI TARTIŞMALARI
Genel kurulda nasıl görüşülecek, nasıl bir karar çıkacak, bunu başkan ve üyeler kesinlikle söylemediklerini ifade ediyorlar. Bireysel başvuru hakkını kabul eden bu konu üzerinde AYM, AİHM'e gitmeden yurttaşlara başvuru hakkı veriyor. AYM bu konuda demokratik kararlar aldılar. Hak ihlalleri ile ilgili önemli kararlar verdiler. Bu konu da hayati bir konudur. Biz barajları önemsemeyen bir iktidarız. Baraj konusu Türkiye'de her zaman tartışılmıştır. Bu barajı biz getirmedik. Geçmişte seçim bölgelerinin de ayrıca barajları vardı. 

"BİZ PARTİLERE BİR TEKLİFLE GİTTİK"
Anayasamızın çok önemli bir maddesi var, temsilde adalet ve istikrar. Bu konu ile ilgili olarak Türkiye'de AYM'ye 90'lı yıllarda başvurular yapıldı. Buraya onun reddedilmesiyle geldik. 2008'de bir karar verildi. Yüzde 10 barajın AİHM'e aykırı olmadığına dair karar verildi. Biz  partilerine bir teklifle gittik. Baraj kalkmalı mı kalkmalı mı? Hiçbirisinden incir çekirdeğini doluracak bir şey gelmedi. Onları beklemekten sıkıldık onlar da esasen baraj kalsa daha iyi olur dediler, bugünkü sistemin devam etmesi konusunda karar verdik. AYM önündeki konuları en iyi şekilde tartışacaktır. Bunun gerekleri demokrasi içerisinde yerine getirilir. 

"6-7 EKİM'DEN SONRA ATACAĞIMIZ ADIMLAR..."
Öcalan başmüzakerecidir diyen bir arkadaşımıza sert çıkmıştım ve beni kınamıştınız. Kamu düzenliği esastır. Kamu düzenine zarar verecek hiçbir şeyi mazur göremeyiz diyor Başbakan. 6-7 Ekim'den sonra atacağımız adımlar birilerinin çok ciddi bir şey yapmasına bağlı. 

Somalılar da bütün maden işçileri de müsterih olsunlar onları aç, açıkta bırakacak değiliz. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Demokrasi01 Aralık 2014 21:37

    Secim baraşı en fazla %5 olmalıdır.

  • ATAM İZİNDEYİZ01 Aralık 2014 18:54

    CHP de ATATURK SİYASETİ = ULUSALCILIK; İNÖNÜ SİYASETİ=SOSYAL DEMOKRATLIK. ATaturkun partisi tekrar ataturk siyasetine dönmeli. butun inünüyle partiye sızmış sol ve sosyal demokratlar partiden uzaklaştırılmalı

  • Ulus01 Aralık 2014 18:51

    Secim barajı kalkarsa, CHP deki sosyal demokratlarla ulusalcıların zorlu evliliği bitebilir. MHP içinde bulunan hilalci ulusalcılar bozkurtçu ulusalcılardan ayrılıp BBP de siyaset yapmaya yönelebilinir