E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya'dan Çipras'a büyük sürpriz---

Almanya'dan Çipras'a büyük sürpriz

Almanya'dan Çipras'a büyük sürpriz
29 Kasım 2015 - 07:38 borsagundem.com

Çipras'a gönderilen listede Alman ve İsviçre bankalarında yaklaşık 4 milyar İsviçre Frangı nakdi bulunan 10.588 Yunan vatandaşının ismi yer alıyor.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'a Almanya'dan yeni yıl öncesinde hediye gibi bir mektup geldi. Sabah'ın haberine göre Kuzey Ren Westfalya Federasyonu Vergi Dairesi tarafından hazırlanan listede, Alman ve İsviçre bankalarında yaklaşık 4 milyar İsviçre Frangı nakdi bulunan 10 bin 588 Yunan vatandaşının ismi yer alıyor. Çipras'ın, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Trifon Aleksiades'in elinde bulunan listeyle zengin Yunanlılara altın vuruş yapması bekleniyor. Bilindiği gibi seçimler öncesinde Çipras halka, ekonomik krizden çıkmak için vergi kaçakçılığını önleme ve yurt dışına yasa dışı yollardan para çıkaranları tespit etme sözü vermişti. Olayı incelemek üzere Almanya'ya bir heyet gönderildiğini belirten Aleksiades, listede adı geçenlerin teker teker inceleneceğini ve gerekli işlemlere tabi tutulacaklarını söyledi. Aleksiades, mevduat sahiplerinin yurt dışında tuttukları paraları nereden bulduklarını ispat edemezlerse ne tür cezaların uygulanacağını açıklamadı. Konuyla ilgili hazırlanan yeni bir yasa tasarısının kısa zamanda Yunan Parlamentosu'nun onayına sunulacağı belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)