E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya: Yunanistan son köprüleri de attı---

Almanya: Yunanistan son köprüleri de attı

Almanya: Yunanistan son köprüleri de attı
06 Temmuz 2015 - 00:11 borsagundem.com

Yunanistan'da referandumda açık ara 'hayır' sonucu çıkması Almanya tarafında tepkiyle karşılandı

Almanya Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel Yunanistan'daki referandumun ardından "Çipras, Yunanistan ve Avrupa'nın uzlaşmak için kurduğu son köprüleri de attı."

Almanya'nın muhafazakar milletvekili Michael Fuchs, Başbakan Çipras'ın bir felakete neden olduğunu söyledi. Sonuçlara saygı duyuyorum diyen Fuchs "48 saat içerisinde herhangi bir çözüme ulaşılamayacak" dedi.

Almanya Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel, kurtarma paketini açıkça reddeden Yunanistan'la yeni bir paket üzerinde müzakere edilmesini hayal etmenin güç olduğun söyledi.

Tagesspiegel gazetesine konuşan Alman Sosyal Demokrat Partisi lideri Sigmar Gabriel, Çipras hükümetinin Yunan halkını daha fazla yalnızlık ve umutsuzluğa sürüklediğini belirtti. Gabriel, "Çipras, Yunanistan ve Avrupa'nın uzlaşmak için kurduğu son köprüleri de attı." diye konuştu.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Yunanistan'da yapılan referandumun sonucunun kabul edilmesi gerektiğini söyledi.

İran görüşmeleri için geldiği Viyana'da açıklama yapan Alman bakan, referandumdan hangi sonuçların çıkarılacağı konusunun öncelikle Yunanistan'ın düşünmesi gerektiğini belirterek, "Şimdi top Yunanistan'da." dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)