E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAleksis Çipras göreve başladı---

Aleksis Çipras göreve başladı

Aleksis Çipras göreve başladı
26 Ocak 2015 - 19:35 borsagundem.com

Yunanistan’da dün yapılan erken seçimlerde birinci gelen Syriza lideri Aleksis Çipras, Yunanistan’ın yeni başbakanı olarak göreve başladı.

Yunanistan’da dün yapılan erken seçimlerde birinci gelen Radikal Sol İttifak (Syriza) lideri Aleksis Çipras, Yunanistan’ın yeni başbakanı olarak göreve başladı.

Hükümeti kurma yetkisini almak üzere bugün Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas’ı ziyaret eden Çipras, parlamentoda çoğunluğu sağladığı için Papulyas’ın huzurunda yemin ederek başbakanlık görevine başladı.

Aleksis Çipras, Yunan Kilisesi temsilcilerinden kimsenin katılmadığı törenin ardından yaptığı açıklamada, “Süreci hızlandırmamız lazım çünkü hükümetin yolu yokuş” dedi.

Az sayıda kişinin katıldığı yemin töreninde Çipras’a yakın çalışma arkadaşlarından olan ve yarın açıklanacak kabinede önemli görevler üstlenmesi beklenen Nikos Pappas ve Panos Skurletis eşlik etti.

Dini tören istemedi
Alınan bilgiye göre, Çipras, cumhurbaşkanlığındaki yemin töreni öncesinde Yunanistan Başpiskoposu Yeronimos’u ziyaret ederek, dini tören yapılmayacağını bildirdi. Bu nedenle Yeoronimos’a cumhurbaşkanlığındaki törene gelmesine gerek olmadığını söyleyen Çipras’ın, Syriza iktidarında devlet ile kilise arasındaki ilişkilerin her zamankinden daha iyi olacağı taahhüdünde bulunduğu öğrenildi.

Aleksis Çipras, yemin töreninin ardından Kesariani semtinde iç savaş sırasında infaz edilen komünistlerin anısına dikilen anıtı ziyaret ederek, bir demet kırmızı gül bıraktı.

Bu arada, Başbakanlık'taki devir teslim töreninin eski Başbakan Andonis Samaras ve Çipras’ın katılımı olmadan, iki liderin siyasi büro müdürleri düzeyinde yapıldığı bildirildi.

Başbakan Çipras’ın, koalisyon hükümetine destek vermesi için akşam saatlerinde de Potami Partisi lideri Stavros Theodorakis ile biraya geleceği belirtildi.

Yunan medyasına yansıyan haberlerde ise Syriza’nın yarın açıklanması beklenen kabinesinde bakanlıkların sayısını azaltacağı ve cumhurbaşkanı seçimi için Yunanistan’ın Avrupa Komisyonu’ndaki temsilcisi Dimitris Avramopulos’u ya da eski başbakanlardan Kostas Karamanlis’i aday göstereceği ileri sürüldü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)