E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAkın İpek yurtdışına mı çıktı?---

Akın İpek yurtdışına mı çıktı?

Akın İpek yurtdışına mı çıktı?
01 Eylül 2015 - 09:23 borsagundem.com

Hakkında gözaltı kararı olan Akın İpek'in yurtdışına 30 Ağustos'ta gittiği ortaya çıktı


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Koza İpek Gurubuna yönelik başlattığı soruşturma kapsamında Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek hakkında gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi. Savcılık kaynakları, Hürriyet’e İpek’in “30 Ağustos tarihinde Esenboğa’da çıkış yaptığını tespit ettik” dedi.
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Koza İpek Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek hakkında 'FETÖ' yöneticisi olmak,  Terörizmin Finansmanı, zimmet ve Terör örgütü Propagandası Yapmak suçlarından başlattığı soruşturma kapsamında, dün Ankara 7 Sulh Ceza Hakimliğine başvurarak, şüphelinin iş yerlerinde arama kararı aldırdı. Savcılığın talebi üzerine Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği kararında, şüpheli İpek’e ait Fethullah Gülen Terör Örgütüne finansman sağlamak, örgütün propagandası yapmak amacıyla bir kısım paravan şemsiye şirketler kurduğu öne sürüldü. 

'FETÖ' İLE BAĞLANTILI BELGELERİ ALIN 

Kararda “Şüpheli Hamdi Akın İpek’in ortaklığı bulunan ve aşağıda ticari unvanları ve açık adresleri yazılı olan şirketlerin 2010-2015 yılları  arasındaki yönetim kurulu karar defterlerine ve genel kurul karar defterlerine 2010-2015 yılları arasındaki onaylı bilanço, gelir gider tablosu ve detay mizanlarına, 2010-2015 yılları arasında kullanılmış ve kullanılmakta olan kapanmış ve/veya aktif durumda olan tüm banka hesap hareketlerinin dijital ve basılı nüshalarına, arama yapılacaklar yerlerde 2000-2015 yılı arasındaki yönetim kurulu karar defterlere genel kurul karar defteri ile birlikte defterler dışında tutulan ikin bir muhasebe kayıtların bulunması halinde (örtülü kayıtlar) bu kayıtlara 'FETÖ' ile alakalı tüm suç delilleri ile örgütsel dokümanlara incelemek üzere el konulmasına karar verildi” değerlendirilmesi yapıldı.

EV VE İŞ YERLERİNDE ARAMA 

Kararda İpek’in evinde şüphelinin evinde, kendisine ait cep telefonları ve bilgisayarlarda, şüphelinin ortağı olduğu vakıf ile şirket merkezlerinde bir defaya mahsus arama yapılması ve soruşturmaya konu atılı suçun sübut vasıtası olan delil elde edildiğinde el konulmasına hükmedildi. 

30 AĞUSTOS'A GİTTİ 

Savcılık kaynakları Hürriyet’e yaptığı açıklamada Şüpheli Akın İpek’in hakkında gözaltı kararı bulunduğu belirterek “Akın İpek 30 Ağustos tarihinde Esenboğa’da çıkış yaptığını tespit ettik” dediler. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 23,40
En Yüksek: 23,32
En Düşük: 22,86
Değişim 0,86 %
FK: 0,66
PD / DD: 0,25
İşlem Hacmi 1.298.165.048
Toplam Adet: 56.118.044
Ağırlıklı Ort.: 23,12
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • selim'e01 Eylül 2015 12:14

    hakikaten mesela Bilal de madem suçsuzdu neden gidip mahkemede ifade vermedi!

  • VATANDAŞ01 Eylül 2015 11:43

    bu ülkenin savcısı da yurtdışına kaçıyorsa, varın siz düşünün yargının halini....

  • adalet01 Eylül 2015 11:25

    adam iş adamı yurt dışına çıkması çok normal... ülkede adalet, hak hukuk yok, kimin başına böyle bir iş gelse, hükümetle karşı karşıya gelse kaçar, zaman gelecek bu aktroller, yandaşlar kaçacak hemde kuyruklarını kıstıra kıstıra...

  • Abuzer01 Eylül 2015 11:22

    Kırmïzı bülten cikartin interpool arasın Başbakan böyle bir şey olmuyacak garantisi benim dedi 1 gün geçmedi ne biçim garanti ülkeye bak nd hale getirdiler can ve mal güvenliği olmayan bir ülke olduk sıra bize gelecek mi bu yorumlardan sonra

  • adalet01 Eylül 2015 10:25

    evet, aynı zamanında paşalara adaleti getiren savcılar gibi! Etme bulma dünyası! keser döner sap döner.

  • adalet01 Eylül 2015 10:14

    selim ülkede adalet, hukuk işlese adamına göre olmasa kimse kaçmaz

  • feto01 Eylül 2015 09:55

    ben facebook da böyle haberin altına birisi yorum yapmış okumuştum bu kaçanlar için yukardan şöyle diyorlarmış peygamber döneminde hicret etmişler ya hani zulümden kaçmak için işte bugün de hicret edenler bu kaçan hainlermiş onları orada karşılayanlar da muhacir. Öyle yakıştırıyorlar kendilerine.. Ama kaçırdıkları bir nokta var peygamber islam için savaşmış bunlar da ülkeyi kasetlerle tehtidlerle yönetelim davasındalar.

  • Referans01 Eylül 2015 09:50

    Yazık,Türkiye ye yazık.Gerzek trolllerin yazılarını saçma sapan vicdansız buluyorum.Zamanında bunlar Tayyibe kullanılıp askeri içeri attıklarında ben bunların sonunun böyle olacağını biliyordum.Marksistler ilk geldiklerinde Maksim Gorkiyi yemişlerdi.Afiyet olsun 17-25 Tatyyip.Türkiye eriye eriye bitiyor.Teröristler adam keswmişl asker öldürmüş bu adamın umurunda değil.Varsa yoksa gündem kapatacak ve ülkeyi İngiliz-Kürt lere teslim edecek.

  • SEÇMEN01 Eylül 2015 09:48

    erdoğan ın seçim e gidilirken, muhalif medyayı susturma operasyonları....

  • selim01 Eylül 2015 09:34

    madem suçsuzsun neden kaçıyorsun, savcı abilerin gibi liderinin yanına gitmişsindir!