E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAK Parti'den ilk tepki---

AK Parti'den ilk tepki

AK Parti'den ilk tepki
19 Aralık 2014 - 16:08 borsagundem.com

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, "paralel yapı" operasyonunda verilen kararlarla ilgili konuştu

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, "paralel yapı" operasyonunda verilen kararlarla ilgili olarak, "Türkiye bir hukuk devletidir. Sürecin başlatılmasında ve kararlarda siyasi bir etki yoktur" değerlendirmesinde bulundu.

 Aydın, kuliste gazetecilerin "paralel yapı" operasyonuyla ilgili  sorularını yanıtlarken, bir yargı sürecinin işlediğini belirterek, süreci  başlatanın siyasi unsurlar değil, belli bir dönem mağdur edildiğini düşünen  bir  grubun şikayeti olduğunu kaydetti. Mağdur edildiği iddia edilen "Tahşiyeciler"  olarak bilinen grubun şikayeti üzerine başlatılan bir yargı sürecinin söz konusu  olduğunu anlatan Aydın, şunları söyledi:
 
"Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk devletinde kurallar bellidir.  Yargının bu süreç içinde nasıl davranacağı çok açık ve nettir. Yargı, kendi  kuralları içinde bu süreci yürütür. Bağımsız ve tarafsız yargının vermiş olduğu  karara sonuçta hepimiz saygı duyarız. Soruşturma yürütülüyor. Bu soruşturma  sonucu bir kısım tutuklamalar olmuş olabilir, salıverilenler var. Soruşturmanın  tam detayını, mahiyetini bilemediğimiz için yargının kendi kararıdır. Bu karara  baskı yapmamız, talimat vermemiz ya da kararla ilgili siyasilerin ortaya koyacağı  tavır düşünülemez. Sürecin başlatılması ve kararlarda siyasi bir etki yoktur."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ozgur20 Aralık 2014 09:22

    Bizi de kendiniz kadar zeki sandınız galiba...

  • hee yaa20 Aralık 2014 00:22

    bizde yedik sen öyle zannet..

  • öyle ya yersen tabii19 Aralık 2014 16:26

    he külahıma anlat 17 aralıktan önce aklınız nerdeydi, şimdi aklınız başınıza geldi de bir de siyasal etki yoktur diyorsunuz. hsyk, yargı atamaları kararları hiç siyasi değil sanki. onca kanunu kendi arkanızı kurtarmak için çıkarmadınız sanki. işlerine geldi mi hukukun üstünlüğü ama menfaatlerine bir ters gelsin karar siyasi, hukuku tanımayız. yatacak yeriniz yok erdemsizler ordusu