E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAK Parti'de üç dönem ayarı---

AK Parti'de üç dönem ayarı

AK Parti'de üç dönem ayarı
11 Nisan 2015 - 09:07 borsagundem.com

AK Parti yönetiminin milletvekili listelerini hazırlarken, ince bir hesap yaptığı ortaya çıktı

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında listeleri oluşturan üst kurul, mevcut milletvekilleri arasında tercih kullanırken iki dönemi dolduran isimlerin büyük bir kısmını aday listesine almadı.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın habrine göre Kararın gerekçesi, üç dönemlik milletvekillerinin yeniden seçilme olanakları olmadığı için verimli çalışmamaları ve görevleri aksatmaları olarak gösterildi. Üç dönemlik milletvekillerinin bazı yasa ve kararlarda ‘daha bağımsız hareket ettikleri’ de görülmüştü. Özelikle dört eski bakanla ilgili yolsuzluk soruşturması oylamasında çoğu üç dönemlik olan 48 milletvekili, partinin genel tavrının tersine oy kullanmıştı. İç Güvenlik Paketi gibi tartışmalı yasalarda da bazı milletvekilleri görüşmelere katılmamış ve oy vermemişti. Üç dönemlik bazı milletvekilleri, partinin uygulamalarını eleştirdiği için birçok parti faaliyetine de katılmamıştı. Kitap yazarak ve demeç vererek partinin gidişatını eleştiren üç dönemlikler olduğu da biliniyor. Bir parti yöneticisi, uyguladıkları bu kriterin gerekçesini şöyle açıkladı:

BİR DÖNEM DİNLENSİNLER  
“Listeler hazırlanırken, bu kez üç dönem kuralıyla ilgili bir karar uyguladık. Bir dahaki dönem, üç dönem kuralarına girecek arkadaşların bazılarını listeye almadık. Üç dönem sendromu yaşanmasın diye. Üçüncü dönemine giren arkadaşlarda bir bıkkınlık oluyor. O nedenle bu  arkadaşları dinlenmeye aldık. Bundan sonra da buna dikkat edilecek. Mümkün olduğu kadar iki dönemini dolduran arkadaşların bir dönem ara vermesi sağlanacak. Elbette bunun dışında teşkilatlarla, parti yönetimiyle, belediye başkanlarıyla sorunu olanlardan da liste dışında kalan iki dönemlikler var. Listeler hazırlanırken Meclis’e devam, önemli bir ölçümüz oldu. Sahadaki karşılıkları, temayül, kamuoyu yoklamaları ve STK’ların talepleri dikkate alındı. Çok ciddi bir ‘paralel’ taraması da yapıldı.”

Ak Parti, 69 iki dönemlik milletvekilinden 33’ünü listeye almadı. Bunlardan beşinin adaylık başvurusu yapmadığı biliniyor. 28 kişiden çoğu, bu kriterin kurbanı oldu. Parti yönetimi, bu isimlerin büyük bölümünün bir dönem ara verdikten sonra yeniden değerlendirileceğini iddia ediyor. Liste konulmayan iki dönemlik vekillerin arasında bir dönem ara verdikten sonra Meclis’e giren isimler de bulunuyor. 

VEDA EDENLER
Partinin listeye koymadığı 28 iki dönemlik vekiller şunlar: “Gülşen Orhan, Emin Önen, Fatoş Gürkan, Fatma Salman, Avni Erdemir, Sadık Badak, Mehmet Erdem, Semiha Öğüş, Cemal Öztaylan, Zülfü Demirbağ, Faruk Septioğlu, Sebahattin Karakelle, Muhyettin Aksak, Fazilet Dağcı Çığlık, İbrahim Halil Mazıcıoğlu, Mehmet  Domaç, İbrahim Yiğit, Mehmet Sağlam, Abdullah Çalışkan, Mustafa Kabakçı, Ayşe Türkmenoğlu, Mücahit Fındıklı, Ömer Faruk Öz, Yüksel Özden, Ahmet Feralan, Mustafa Hamarat, Dilek Yüksel, Safiye Seymenoğlu.”      

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • metin metin12 Nisan 2015 10:03

    kralın dediği olur. demokrası halkın iktidar savsatası hikaye

  • osman12 Nisan 2015 09:49

    Milletvekili adayını mi seçiyorsunuz yalaka adayını mi adam yaptiklarinizi onaylanmamış amaç burada memleket yonetmekmi yalakalar ordusuyla saltanatı sürdürmek mi

  • reis11 Nisan 2015 21:15

    Başkan ne derse o üç dönem beş dönem tanımaz ne diyorsa o başka alternatif dusunulemez