E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAk Parti'de istifa---

Ak Parti'de istifa

Ak Parti'de istifa
28 Temmuz 2014 - 13:38 borsagundem.com

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Demirtaş’ı destekleyeceğini açıklayan Dengir Mir Mehmet Fırat partiden istifa etti.

AK Parti kurucu üyesi ve eski Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, partisinden ayrıldığını duyurdu. Fırat, yaptığı açıklamada, "Bugüne kadar Ak Parti'de üyeliğim devam ettiği için siyasi etiğe uyarak bazı gerçekleri ifadeden hep kaçınmıştım" dedi. Fırat, "Ancak bugünkü şartlardan dolayı bu manevi sorumluluğun ağır vebali olduğu kanısına vardım. Bu nedenle daha sonra detaylı gerekçesini açıklamak üzere, kurucuları arasında bulunduğum AK Parti üyeliğinden istifa ediyorum" ifadelerini kullandı. Fırat, Cumhurbaşkanlığıseçiminin ilk turunda Selahattin Demirtaş'ı destekleyeceğini açıklamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kurucu28 Temmuz 2014 21:58

    Çok ilginç bir olay. Adam sıradan bir partili değil. Zamanında partiyi kuran ağır toplardan biri. SOnrasında milletvekili adayı olmuyor. Parti yöneticiliğinden de çıkıyor. Ama artık o parti üyeliğini taşımak o kadar ağır hale gelmiş ki gayet pasif olarak da olsa parti üyesi olmak bile istemiyor, üyelikten bile istifa ediyor. artık parti üyeliğini nasıl bir hakaret olarak algılıyorsa...

  • barti marti28 Temmuz 2014 21:54

    bence ayrılma olmamalı. hatta kanun çıkarıp partiden ayrılmayı da yasaklasınlar. böylelikle bilelim hangi siyasi parti üyeleri ülkede rüşvet alan memurdan yana, hangisi karşı. eğer ayrılmalar olursa her tarafa dağılırlar ve dikkatimiz dağılır.

  • ayrılma28 Temmuz 2014 21:51

    ben kutu parttisinden ayrılma olmasına karşıyım. iktidarda kalıp hiç bir fire vermeden daha çok hükmetsinler, daha çok zulmetsinler ki ilahi adalet karşısında verilecek daha çok hesapları olsun. amin.

  • iyi kötü28 Temmuz 2014 21:50

    her gün meydanlarda nefret tohumları saçan birine vermekten iyidir. vebali daha az en azından.

  • mhıttın28 Temmuz 2014 21:30

    yernıbuldun

  • eh.28 Temmuz 2014 20:43

    tıraş çokta şey tın.

  • xy28 Temmuz 2014 16:37

    pkkli

  • XYZ28 Temmuz 2014 14:26

    YILLARCA BU DEVLETTEN NEMALAN, ŞİMDİDE KANIN ÇEKSİN...

  • İŞİD BAAS28 Temmuz 2014 13:58

    Suriyede İŞİD in arkasında olan bir partiden ayrılacaktır elbet. İşid örtülü olarak Baas yönetimi altındadır. Zaten sürkli saldırdığı gruplar kuzey suriyedeki kürt türkmenlere. baasa karşı her hangi bir önemli harketi olmamış. Dünyadki bütün dinci grupları getirip örtülü olarak BAAS rejimlerinin hizmetine sunuyorlar.