E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAK Parti erken seçimle iktidar olur mu?---

AK Parti erken seçimle iktidar olur mu?

AK Parti erken seçimle iktidar olur mu?
07 Temmuz 2015 - 06:59 borsagundem.com

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, seçim pusulalarının AK Parti aleyhine yapıldığını söyledi

7 Haziran seçimlerinin ardından gündeme gelen koalisyon tartışmaları, partilerin uzlaşma güçlüğü ve öne sürdükleri şartlar sonrası yerini erken seçime bıraktı. Özellikle  Meclis Başkanlığı seçimlerinin ardından, muhalefetin 'AK Parti'siz bir koalisyon' hesabı yapamadığı göz önüne alındığında, erken seçim olasılıkları belirginleşti. Peki  AK Parti yeni bir seçimde ne yapar; oyları düşer mi? Yoksa oyları artış mı gösterir?

AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen, Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, erken seçim ihtimalini ele aldığı bugünkü yazısında, AK Parti'nin yenilenecek ilk seçimde aynı oyu alsa da tek başına iktidar olacağını ileri sürdü. Dilipak'a göre, AK Parti oyunu bir tane bile artırmasa da tek başına iktidar olabilir. Peki bu nasıl olabilecek? İşte cevabı...
   
"İKİ ŞARTA BAĞLI"


Dilipak, bu ihtimalin gerçekleşmesinin iki şartla mümkün olabileceğini belirttiği yazısında; sandığa sahip çıkılması ve 'doğru düzgün bir seçim pusulası' yapılmasına işaret etti. Bağımsız adayların parti logolarının altında yer alması bazı seçmenler şaşırtmış; oy verdikleri partinin altına denk düşen kısımlara da mühür vurması yönünde kafa karışıklığı yaratmıştı. Dilipak pusulaların 'şaşırtmacalı' olduğunu ima ederek, '1.3 milyon geçersiz oy'u hatırlattı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatanini dusunen kisir donguye baglamaz07 Temmuz 2015 22:33

    Chp, mhp'ye oy verenler de gordu, partilerinin bes para etmedigini.

  • Hakan07 Temmuz 2015 09:26

    Ben sayımı izledim tek mal seçmen akp li değil , aynı mallığı chp li seçmen de yapmış. Yani bu yüzden geçersiz oyların analizi yapılsa yine bu oylarda da akp %40.9, chp %25 çıkar. Yani dğeişen bir şey olmaz. Bu yazarı okumayın kafası hiç matematiğe basmıyor.

  • BEKİR07 Temmuz 2015 09:25

    08zeki o akpye döndüm ayaklarıyla 5 yaşındaki çocukları kandırırsın

  • fafa07 Temmuz 2015 08:50

    Sayın Avukat,yenilgiyi oy pusulasında arama ;vicdanında ara,orada madde madde yazılı. Vicdanın paslı levha mı, Okunmuyor mu?

  • qwert07 Temmuz 2015 08:41

    Ne yani oy kullanma becerisini gösteremeyen vatandaşlar hep AKP'li mi?

  • dlbyz07 Temmuz 2015 08:03

    güçlü bir hdp gelecektir akp oy kaybedecek mhp de oy kaybedecektir chp yerinde sayar

  • 08zeki07 Temmuz 2015 07:12

    Bence olur ben ve birçok arkadaşım CHP ve MHP nin seçim sonrası hükümüt krmaktan kaçma ve seçim süresince yaptıkları vaatlerin nekadar uçuk vaatler olduğunun farkına varıp görevden kaçma telaşlarından dolayı olası bir erken seçimde oylarımız AKP ye vereceğimiz çığ gibi büyüyor her iki partıde parti liderleri gitmedikçe hep baraja oynarlar artık