E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAdaylık bekleyen gazeteciler---

Adaylık bekleyen gazeteciler

Adaylık bekleyen gazeteciler
21 Şubat 2015 - 15:17 borsagundem.com

Hükümete yakın gazeteciler, 7 Haziran seçimleri için adaylık kuyruğuna girdi

Kamu kurumlarında görev yapan yaklaşık 700 bürokratın AKP’den milletvekili adayı olmak için istifa etmesi gözlerin, adaylık için medya ve iş dünyasına çevrilmesine yol açtı. 7 Haziran’da milletvekili adayı olmak isteyen işadamları, siyasi parti yöneticileriyle temaslarını sürdürüyor.

ADAY ADAYLIKLARINI AÇIKLADILAR

Medya sektöründeki aday adayları ise tek tek ortaya çıkmaya başladı. Bürokratlarda olduğu gibi gazetecilerden de yoğun ilgi AKP’ye oldu. İhlas Medya Grup Başkanı Nuri Elibol ve AA eski Genel Müdürü Kemal Öztürk, AKP’den aday adaylığını açıklayan ilk medya mensupları oldu.

“TELEFON” BEKLİYORLAR

Adaylığını açıklayanların yanı sıra kulis faaliyetleri sürdüren birçok gazeteci bulunuyor. Bu gazetecilerin başında ise devamlı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın uçağına çağrılan aynı kişiler olmaları nedeniyle kamuoyunda “A330 mürettebatı” olarak nitelendirilen hükümete yakın gazetelerin tepe noktalarındaki isimler bulunuyor. Gece yarısı operasyonu ile görevden alınan Mustafa Karaalioğlu ve Mehmet Ocaktan’ın vekillik için nabız yokladığı konuşuluyor. Karaalioğlu, 2011 yılı seçimlerinde de aday olmuş ancak, izin çıkmadığı için adaylığını ertelemek zorunda kalmıştı.

KABATAŞ SKANDALI İLE GÜNDEME GELMİŞTİ

Ocaktan ise bir dönem milletvekilliği yaptı. Karaalioğlu ve Ocaktan’a destek için Star gazetesinden istifa eden, son dönemde “Kabataş Skandalı” ile yeniden gündeme gelen Elif Çakır’ın da ismi AKP’den aday adayı gazeteciler arasında geçiyor. Taraf'tan Hüseyin Özay'ın haberine göre kamuoyunda merakla beklenen Yeni Şafak gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi ile Star gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Kartoğlu’nun adaylıkları konusunda da henüz netlik yok. Ancak, kulislerde her iki yazarın da ismi adaylık bekleyen gazeteciler arasında anılıyor. Yeni Akit gazetesinden Serdar Arseven ile Hasan Karakaya’nın da isimleri aday adayları arasında sayılıyor.

ESAYAN VE OĞUR SIRADA

AKP’den aday adayı olmak için nabız yoklayan yazarlar ve muhabirler de bulunuyor. Sabah, Star, Yeni Şafak, Akşam gibi hükümete yakınlığı ile bilinen gazetelerden bazı yazarlar adaylık için Saray’a haber gönderdi. Danışmanlar ve AKP’li yöneticiler aracılığı ile yapılan bu lobi çalışmalarından bir ışık görünürse, istifalar gelecek.

Bunlar arasında Markar Esayan ve Yıldıray Oğur gibi AKP hükümetinin “medya transferleri” bulunuyor. Bunun dışında, akil insanlar heyetindeki isimler de aday adaylığı için nabız yokluyor.
Kaynak : Taraf / Hüseyin Özay

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)