E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAdam Alter'den kârlılık formülü---

Adam Alter'den kârlılık formülü

Adam Alter'den kârlılık formülü
27 Kasım 2014 - 02:52 borsagundem.com

New York Üniversitesi'nden Prof. Adam Alter Perakende Günleri için Türkiye'de. Alter: Basit isimler şirketlerin bilinirliğini öne çıkarır kârı artırır

New York Üniversitesi, Pazarlama ve Psikoloji Profesörü Adam Alter, şirketlerin kârını arttırmak için ipuçları verdi. “Renk ve isim, işin sırrı” diyen Alter, “Kırmızı, mavi renkler markayı güçlendirip satışları yükseltebilir. Basit isimler şirketlerin bilinirliğini öne çıkartır. Ucuz ve kolay değişimlerle kârınızı arttırabilirsiniz” dedi. Hürriyet Dünyası’nın sponsorları arasında olduğu 14’üncü Perakende Günleri için Türkiye’ye gelen Adam Alter, tüketici davranışları üzerine açıklamalar yaptı. Ceyhun Kuburlu'nun Hürriyet'teki haberine göre Alter, şöyle konuştu:

“Dünyanın birçok yerinde yapılan farklı araştırmalar kırmızı renklerin tüketicinin iştahını arttırdığını ve daha çok alım yaptığını ortaya koyuyor. Özellikle fast-food şirketlerine baktığınız zaman renkleri hep kırmızıdır. Dünyanın dev şirketlerine baktığınız zaman ise ‘K, T ve S’ harflerinin öne çıktığını görüyoruz. K harfi bulunan şirket daha baskın ve güçlü görünür. Kodak, Coca-Cola gibi şirketler buna örnek olabilir. Basit isimler algıyı arttırır. Ancak lüks markalarda bu tam tersi oluyor. Ne kadar zor bir isminiz varsa o kadar çok merak uyandırıyorsunuz.”

İstanbul’a ilk defa geldiğini söyleyen Alter, “Türkiye’de perakende alanında ilginç gelişmeler yaşanıyor. Kapalıçarşı’yı gezdim. Buraya hayran kaldım. Burada yarım saatlik yürüyüş yaptım. Dükkan sahipleri ilginizi çekip satış yapmaya çalışıyorlar. Bunu yaparken de klasik pazarlama taktiklerini uygulamıyorlar. Her dilde insanla iletişime geçerek küçük tebessümlerle tüketicinin ilgisini çekmeye çalışıyorlar” diye konuştu. Tüketicilerin psikolojisini iyi analiz etmek gerektiğinin altını çizen Alter, “İnsanlar kendisine pazarlama yapılmasını istemezler. İnsan psikolojisini anlarsak çok ucuz yöntemlerle mali açıdan kâr getirecek uygulamalar yapabiliriz. Tüketiciyi anladığınızda hep siz kazanırsınız” dedi.

İLK GÜN 3500 KATILIMCI

Perakende Günleri’nin sunuculuğunu ve yönetimini Abdullah Kiğılı’nın torunu, Kiğılı CEO Yardımcısı Sena Suerdem Kiğılı üstlendi.
Perakende Günleri’ne ilk gün 3 bin 500’ün üzerinde kişi katıldı.
Perakende Günleri’nin kayıt ücretleri 415 Euro’dan başladı. Kasım ayında kayıt yaptıranlar 615 Euro ödedi.
Birçok markanın stant açtığı fuar alanında ise Simit Sarayı ve Starbucks ücretsiz ikram yaptı.
22 farklı oturumun yapılacağı Perakende Günleri’nde 32 ayrı konuşmacı katılacak. 
Soysal tarafından düzenlenen Perakende Günleri bu yıl 14’üncü kez ziyaretçilerini ağırlıyor.

337
26 yılda Türkiye’de açılan AVM sayısı

9.7 milyon m”
Türkiye’deki AVM’lerde kiralanabilir alan

126 m2
Türkiye’de kişibaşına düşen kiralanabilir m2

57
Türkiye’de AVM bulunan il sayısı

60 milyar $
Türkiye’deki AVM’lerin cirosu

1.6 milyar
Türkiye’deki AVM’lerin ziyaretçi sayısı 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)