E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAdalet Bakanı: Terör kaderimiz olmamalı---

Adalet Bakanı: Terör kaderimiz olmamalı

Adalet Bakanı: Terör kaderimiz olmamalı
01 Nisan 2015 - 02:50 borsagundem.com

Adalet Bakanı Kenan İpek, Florance Nightingale Hastanesi'ne gelerek Savcı Kiraz'ın ailesine başsağlığı diledi

Adalet Bakanı Kenan İpek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesiyle ilgili "İnşallah bu topraklarda terör bir gün son bulacak. Terör bizim kaderimiz olmamalı" dedi.

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde teröristlerce rehin alınan Kiraz'ın, operasyonun ardından ağır yaralı olarak kaldırıldığı ve tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği Florance Nightingale Hastanesi'ne, eşi Yasemin ve babası Hakkı Kiraz geldi. 

Adalet Bakanı Kenan İpek, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Altınok, İstanbul MİT Bölge Müdürü Aydın Demir de hastaneye gelerek, savcı Kiraz'ın ailesine taziyede bulundu.

Adalet Bakanı İpek, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklama, olayla ilgili geniş açıklamaların yapıldığını hatırlatarak, şunları söyledi: 

"Mehmet Selim Kiraz kardeşimizi, meslektaşımızı maalesef kaybettik, şehit oldu. Sevenlerine, yakınlarına ve tüm yargı camiasına başsağlığı diliyorum. Türk milletinin başı sağolsun. Adliyede saat 11.00'de tören olacak, daha sonra Eyüp Sultan Camisi'nde öğle namazına müteakip cenaze namazı kılınarak, toprağa verilecek. İnşallah bu topraklarda terör bir gün son bulacak. Terör bizim kaderimiz olmamalı. Ben bunu diliyorum."

BBP Genel Başkanı Destici, hiç kimsenin kabul etmeyeceği ve herkesin lanetleyeceği bir terör saldırısıyla karşı karşıya kalındığını belirterek, ''Bu saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Rahmetli savcı beyin babasını metanetli buldum. Zaten kendileri savcı beyin çocuklarına bakmak için yaşadıkları şehirden buraya gelmişler. Savcımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Değerli eşi hakime hanıma, ailesine başsağlığı diliyorum'' diye konuştu.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın cenazesi, daha sonra hastaneden alınarak, otopsi için Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'na getirildi.

9 ve 6 YAŞINDA İKİ ÇOCUĞU VAR

Öte yandan Mehmet Selim Kiraz'ın, 9 yaşında Muhammet Hakkı ve 6 yaşında Pelin isimli çocukları bulunduğu öğrenildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)