E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den Ukrayna'ya silah yardımı çağrısı---

ABD'den Ukrayna'ya silah yardımı çağrısı

ABD'den Ukrayna'ya silah yardımı çağrısı
01 Eylül 2014 - 09:13 borsagundem.com

ABD'nin önde gelen senatörleri Obama yönetimine, 'Rusya işgaline' karşı Ukrayna'ya silah yardımı yapma çağrısında bulundu

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Demokrat Senatör Robert Menendez, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 'saldırganlığı' nedeniyle bir bedel ödemekle yüz yüze gelmesi gerektiğini söyledi.

Senatör John McCain ise, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik eylemliliğiyle ilgili "Bu bir işgaldir" yorumunda bulundu.Pazar günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusu için 'devlet olma durumunu' tartışma çağrısında bulunmuştu.

Rusya, Mart ayında Ukrayna'nın güneyindeki Kırım'ı ilhak etmiş, bunu takiben Nisan ayında Ukrayna'nın doğusunda çatışmalar patlak vermişti.Nisan ayından bu yana süren çatışmalarda yaklaşık 2600 kişi öldü.

'Ortadaki Rusya'nın işgali'

CNN'e konuşan Menendez, Ukrayna'ya savunma silahları sağlanması gerektiğini, ortadakinin artık bazı ayrılıkçı isyancılarla ilgili bir sorun olmadığını söyledi ve ekledi: "Bu, Rusya'nın doğrudan bir işgalidir. Bunu böyle kabul etmeliyiz."

CBS'e konuşan McCain ise 'Putin'in Rus imparatorluğunu yeniden canlandırmak isteyen eski bir KGB albayı olduğunu' söyledi.

Putin'in Rus medyasında yer alan, devlet olma durumunu tartışmak için görüşmeler yapma çağrısı, AB ülkelerinin liderlerinin Rusya'ya Ukrayna'daki güçlerini çekmesi için bir hafta süre tanımasının ardından geldi.Rusya, Ukrayna sınırını yasadışı olarak geçip oradaki Rus ayrılıkçıları desteklediği iddialarını reddediyor.

Geçtiğimiz günlerde NATO, 1000 kadar Rus askerinin sınırı geçtiğini ve ayrılıkçılara yardım ettiğini belirtti ve buna dair uydu fotoğrafları yayınladı.Rusya yanlısı ayrılıkçıların eylemlerini 'haklarını savunan insanların doğal tepkileri' olarak niteleyen Putin, "İnsanlar açıkça vurulurken Rusya kenara çekilip bekleyemez" dedi.Putin, yaptırımları genişletme tehdidinde bulunan Avrupa Birliği'ni 'Ukrayna'daki darbeyi desteklemekle' suçladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)