E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​ABD, Türkiye'den acil yardım istedi---

​ABD, Türkiye'den acil yardım istedi

​ABD, Türkiye'den acil yardım istedi
01 Ağustos 2014 - 19:55 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanı, Hamas'ın kaçırdığı İsrail askerinin serbest bırakılması için Türkiye'den acil destek istedi

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Hamas'ın esir aldığı İsrail askerinin serbest bırakılması için Türkiye'den acil yardım istedi. Kerry, "Kaçırılan İsrail askeri için Türkiye ve Katar devreye girmeli" dedi.

İsrail Ordusu Hamas'ın bir İsrail askerini kaçırdığını açıklamıştı. Askerin adının Adir Goldren olduğu öğrenilirken Goldren'in üst düzey bir subay olduğu ifade edilmişti.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Gazze'de iki  İsrailli askerin ölümüne ve birinin kaçırılmasına neden olan saldırıyı, taraflar  arasında varılan 72 saatlik ateşkesin "çirkin bir ihlali" olarak nitelendirdi.

Kerry, yaptığı yazılı açıklamada, "ABD, iki İsrailli askerin ölümüne  ve diğerinin kaçırılmasına neden olan bugünkü saldırıyı en güçlü şekilde kınıyor.  Bu, birkaç gündür görüşmeleri yapılan ateşkesin ve ABD ile Birleşmiş Milletlere  (BM) verilen güvencenin çirkin bir ihlalidir" ifadesini kullandı.

Gazze Şeridi'nin güvenliğini kontrolünde bulunduran Hamas'ın kaçırılan  İsrailli askeri "hemen ve koşulsuz" olarak serbest bırakmasını isteyen Kerry,  Hamas üzerinde nüfuzu bulunanlara seslenerek, bu mesajını, Hamas'a iletmeleri  çağrısında bulundu.

Kerry, bugünkü ölümlerin ardından saldırının, çatışmalarda her iki  taraf için daha fazla acıya ve can kaybına neden olmasının bir trajedi olacağını  ifade etti. Kerry, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, BM Temsilcisi ve Özel  Koordinatör Robert Serry ve diğer bölgesel ortaklarla yakın temas halinde  olduğunu kaydetti.

Kerry, "Uluslararası toplumun, Hamas tarafından İsrail'e yönelik tünel  ve roket saldırılarını, sivillerin hayatlarını kaybetmesini ve acılarını sona  erdirme noktasındaki çabalarını iki katına çıkarması gerekiyor"  değerlendirmesinde bulundu.

Gazze'de insani yardım amaçlı 72 saatlik ateşkes, BM, ABD ve  Türkiye'nin de aralarında bulunduğu diğer ortakların çabalarıyla ilan edilmişti.  Ateşkesin başlamasından 2 saat sonra İsrail ordusu, Refah kentinin doğusuna topçu  saldırısı düzenlemişti. İsrail, bu saldırısıyla, ateşkes kurallarını ihlal  etmişti.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin açıklamasında, sadece iki İsrail  askerinin ölümü ve birinin kaçırılmasına değinmesi, İsrail ordusunun Refah  kentindeki saldırısına yönelik herhangi bir ifade kullanmaması dikkat çekti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • serkan02 Ağustos 2014 00:54

    Cakallar israil askeri kayip diyolar bahane sonra yine savas israil askeri olduruldu deyip kacirilan filan asker yoktur.bunlarin savasin devami icin bahane.ah filistin ah sattin paraya topraklarini simdi ayikla princin tasini bizde 1 milyon suriyeliyi barindiriyoz 10 yil sonra bunlarda gelir özerklik isterler dil ister ler tv isterler birlesmis milletler gibi olduk arabi ermeninisi pakistanlisi yahudisi hepsi bizde

  • bence01 Ağustos 2014 20:22

    ne yapsalar yeridir..