E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD, Rus devini kara listeye aldı---

ABD, Rus devini kara listeye aldı

ABD, Rus devini kara listeye aldı
05 Eylül 2015 - 03:49 borsagundem.com

Suriye, K.Kore ve İran ile yasal sınırların ötesinde iş yapan 23 şirket kara listeye alındı. Listede Rus silah ihracatcısı Rosoborenexport da var

Amerikan Dışişleri Bakanlığı Suriye, Kuzey Kore ve İran ile yasal sınırlar ötesinde iş yaptığı gerekçesiyle 23 şirketi kara listeye aldı. Kara listeye alınan şirketlerde biri Türkiye'de kurulu. Rusya’nın en büyük silah ihracatçılarından olan Rosoboronexport da listeye alınan şirketler arasında yer aldı.

Kara listeye alınan şirketler arasında İstanbul’da kayıtlı Multi İç ve Dış Ticaret Pazarlama da bulunuyor.

ABD hükümetinden yapılan açıklamada bu şirketlerin sattıkları ürünlerin kitle imha silahı yapımında kullanılmasından endişe edildiğini bu yüzden şirketlerin kara listeye alındığı belirtildi.

RUS DEVİ LİSTEDE 

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan ABD Moskova Konsolosluğu Sözcüsü Will Stevens Rusya’nın en büyük silah ihracatçılarından olan Rosoboronexport’un da kara listeye alındığını belirtti. Kara listeye alınan şirketler ABD devleti veya ABD şirketleriyle iş yapamıyor.

İRANLILAR'IN ŞİRKETİ DE VAR
 

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın kara listesine giren 23 firmadan biri Türkiye’de kurulu. Söz konusu firma Multimat İç ve Dış Ticaret Pazarlama Limited Şirketi. Kadıköy Bağdat Caddesi’ne kurulu şirketin İstanbul Ticaret Odası’na kaydı 25 Temmuz 2005 yılında kuruldu. 300 bin TL sermayeli şirketin sahipleri İranlı Caferi (Jafari) Ailesi…Mani, Melika ve Halia Jafari’nin hissedar olduğu şirketin İstanbul Ticaret Odası kaydı kapalı.
18 Şubat 2015 tarihi itibari ile şirket resen terkin kapsamına girmiş.
Multimat İç ve Dış isimli şirketi 2011 yılında da benzer haberler ile gündeme gelmişti. Jafari Ailesi’nin 7 Mart 2006’da İstanbul Okmeydanı’nda kurdukları Güneş Metal Limited Şirketi de geçtiğimiz 18 Şubat’ta kapatılmış.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)