E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Senatosu'nda TPP protestosu---

ABD Senatosu'nda TPP protestosu

ABD Senatosu'nda TPP protestosu
28 Ocak 2015 - 01:12 borsagundem.com

Trans Pasifik Ortaklığı, ABD Ticaret Temsilcisi Michael Froman'nın Senato Finans Komitesi'ndeki sunumu sırasında aktivistlerce protesto edildi

ABD ve Pasifik Okyanusu’na kıyısı bulunan 11 diğer ülke arasında müzakere edilen Trans Pasifik Ortaklığı (TPP) ABD Senatosu'nda protesto edildi. 

ABD'nin Asya ülkeleriyle ticari ilişkilerini güçlendirmek amacıyla 2011 yılında başlattığı TPP, müzakerelerin kapalı kapılar ardında yürütüldüğü gerekçesiyle ABD Senatosunda aktivistlerin protestosuna uğradı. ABD Ticaret Temsilcisi Michael Froman'nın Senato Finans Komitesi'ndeki sunumu sırasında aktivistler, "TPP'yi istemiyoruz", "Gizli anlaşmalara hayır" ve "Daha fazla şeffaflık" sloganları attı. Komite başkanının uyarısına rağmen slogan atmaya devam eden üç gösterici polis tarafından zorla dışarı çıkarılırken, ellerinde "Geleceğimizi satmayın", "Ticareti Teşvik Yetkisine (TPA) hayır" ve "Froman yalan söylüyor" yazılı dövizler taşıyan birkaç aktivist ise eylemlerine sessizce devam etti.



Froman, salonda düzenin sağlanmasının ardından sunumuna devam etti. Froman, "Dünya genelindeki pazarlara açılmaya çalışırken, Amerikalı işçilerin, çiftçilerin, rençberlerin ve işyerlerinin ABD'nin yıllardır müzakere ettiği tüm ekonomik fırsatlardan tam anlamıyla yararlanabilmesi için ticari haklarımızın korunmasını sağlıyoruz" dedi. 

Temsilcilerin, Obama yönetiminin ticaret politikalarına yönelik sorularını da yanıtlayan Froman, TPP'nin nihai anlaşması çerçevesinin belirlendiğini bildirdi. ABD Başkanı Barack Obama, geçen hafta yaptığı "Birliğin Durumu" konuşmasında ticaret müzakarelerini daha da hızlandırmak için Kongre’den Ticareti Teşvik Yetkisi istemişti. 

Söz konusu ticaret anlaşması Pasifik Okyanusu’na kıyısı olan ABD, Kanada, Meksika, Peru, Şili, Yeni Zelanda, Avusturalya, Malezya, Brunei, Singapur, Vietnam ve Japonya'yı kapsıyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)