E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD: Rusya savaşın doğru tarafına odaklanmalı---

ABD: Rusya savaşın doğru tarafına odaklanmalı

ABD: Rusya savaşın doğru tarafına odaklanmalı
02 Aralık 2015 - 00:21 borsagundem.com

ABD Savunma Bakanı Carter "Kamuoyuna DAEŞ'i yenilgiye uğratacağı sözünü veren Rusya, bunun yerine DAEŞ'e değil daha çok muhalif güçlere saldırdı" dedi

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Rusya'nın Suriye'de terör örgütü DAEŞ ile mücadele edeceğini söylediğini ancak bunun yerine daha çok muhalifleri hedef aldığını belirterek, "Rusya'nın bu savaşın doğru tarafına odaklanmasının zamanı geldi" dedi.

Ashton Carter, ABD Temsilciler Meclisi'nde ülkesinin Irak ve Suriye'deki stratejisi konusunda konuşma yaptı ve milletvekillerinin sorularını cevapladı.

Carter, Rusya'nın Suriye'deki hava saldırıları hakkında konuşurken, "Kamuoyuna DAEŞ'i yenilgiye uğratacağı sözünü veren Rusya, bunun yerine DAEŞ'e değil daha çok muhalif güçlere saldırdı. Artık Rusya'nın bu savaşın doğru tarafına odaklanmasının zamanı geldi" diye konuştu.

Moskova'nın Esed rejimi üzerindeki etkisine işaret eden Carter, Rusya'nın bu etkisini Suriye'deki siyasi geçiş konusunda yanlış kullandığını söyledi.

Carter, "DAEŞ ile savaşacaklarını ve siyasi bir geçişi destekleyeceklerini söylediler. Esed'e destek verdiler ve Suriye'nin geleceği olması gereken muhalefetteki kişileri hedef aldılar.  Bu işe yanlış başladılar. Bizim onlarla işbirliği yapmamız için doğru yola girmeleri lazım" ifadesini kullandı.

Rusya ile Suriye konusunda "keskin bir görüş ayrılığı" içinde olduklarını vurgulayan Carter, bunun "silahlı bir çatışma" anlamına gelmediğini, Rusya'yı doğru yola getirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)