E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"ABD ile diyaloğa açığız"---

"ABD ile diyaloğa açığız"

ABD ile diyaloğa açığız
27 Mart 2015 - 22:21 borsagundem.com

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, “Karşılıklı saygı şartıyla ABD de dahil her türlü diyaloğa açığız” dedi

Amerikan CBS Televizyonundaki '60 Minutes' programına konuk olan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD'yle diyaloğa açık olduklarını ama “bağımsızlıkları üzerinde bir baskıyı” kabul etmeyeceklerini söyledi.

Esad dün (26 Mart Perşembe) katıldığı programda, Kerry'nin “Suriye yönetimiyle müzakereye mecburuz” açıklamalarının hatırlatılması üzerine şunları söyledi: “Prensip olarak Suriye için her türlü diyalog olumlu bir şeydir ve karşılıklı saygıya dayanması koşuluyla her türlü diyaloğa açığız buna ABD de dahil.”

Şimdiye kadar Şam ve Washington arasında hiçbir doğrudan iletişimin gerçekleşmediğini belirten Esad sözlerini şöyle sürdürdü: “Dediğim gibi, prensip olarak her tür diyalog olumludur ancak Suriye'nin bağımsızlığına karşı baskı yapılmaması şartıyla...”

Kerry'nin sözlerinin ardından ABD Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yapmış ve Kerry'nin Esad'ı kastetmediğini Washington'ın Esad'la pazarlık masasına oturmayacağını belirtmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)