E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAA muhabiri bıçaklandı, 50 gözaltı---

AA muhabiri bıçaklandı, 50 gözaltı

AA muhabiri bıçaklandı, 50 gözaltı
18 Eylül 2014 - 01:28 borsagundem.com

Diyarbakır'da Kürtçe ders verilecek okula Valilik tarafından vurulan mühür dün akşam bir kez daha söküldü, AA muhabiri Bağış bacağından bıçaklandı

Diyarbakır’da Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi, Kürdi-Der ve Eğitim Destek Evleri tarafından açılan ve Valilik kararıyla mühürlendikten sonra DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt’ün sökmesiyle önceki akşam yeniden mühürlenen Kürtçe ders verilecek Ferzad Kemanger İlkokulu’nun mühürü dün akşam ikinci kez söküldü. Akşam saatlerinde Diyarbakır'da Kürtçe eğitim vereceği öne sürülen "okul"un önünde bekleyen grup tarafından AA muhabirlerine saldırıda bulunuldu. Olaylarda 50 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.



Demokratik Bölgeler Partisi İl Başkanlığınca düzenlenen, aralarında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt'ün de bulunduğu grup tarafından Bağlar ilçesinde Kürtçe eğitim vereceği önü sürülen "okul"un önüne kadar gerçekleştirilen yürüyüşün ardından mührü sökülen "okul"un önünde bir grup beklemeye başladı.

Molotofkokteyli atan gruba polis müdahale etti. Bu sırada bazı göstericiler, olayı görüntüleyen AA muhabirlerine saldırdı.

Saldırıda AA foto muhabiri Hüseyin Bağış bacağından bıçaklandı, muhabir Aziz Aslan darbedildi. Olayda Aslan'ın kamerası zarar gördü. Göstericiler olay yerine gelen ambulansın geçişine bir süre izin vermedi. Daha sonra Bağış ve Aslan, Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinde tedavi atına alındı. Bağış'ın bacağına 3 dikiş atıldı. Müdahalenin ardından grup dağıldı. Olaylarda 50 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cemil18 Eylül 2014 02:02

    Kacak mozot bunlarda kacak sigara bunlarda kacak elektrik bunlarda.uyusturucuyu sölemeye gerek yok.eee sonra ozerklik iste acilim cözüm de zaten ülkeyi kördügüm ettiniz neyin cözümü

  • D.F.L18 Eylül 2014 01:58

    Cigirganlik cikarir dururlar ama yaralaninca devletin ambulansini devletin hastenesini kullanirlar.devlettin tum imkanlarini kullanirlar ogullarinin altinda jeep vardir kendilerinin yesil karti.yesil kart gercek ihtiyac sahipleri bile bunlar kadar kolay alamaz yesil karti ordan oraya atar dururlar.canim memleketim ne hale geldin.