E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem670 bin liralık kaçak cep telefonu yakalandı---

670 bin liralık kaçak cep telefonu yakalandı

670 bin liralık kaçak cep telefonu yakalandı
02 Ekim 2014 - 11:56 borsagundem.com

İstanbul'da 670 bin lira değerinde kaçak cep telefonu ele geçirildi

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, uçak listelerinde risk değerlendirmesi yapan ekipler, Moskova'dan gelen bir yolcunun seyahat rotası ile uçuş bilgilerin şüpheli görmeleri üzerine yolcuyu izlemeye aldı. Moskova üzerinden Türkiye’ye aktarmalı gelen Azerbaycan uyruklu yolcu, yeşil hattı geçerek Türkiye’ye giriş yapmak üzereyken durduruldu. Bagaj ağırlığı ve rotasından şüphelenilen şahsa ait 2 valizin x-ray taramasında içerisinde çok sayıda cep telefonu olduğu anlaşıldı. Valizlerde toplam değeri 669 bin 797 lira olan farklı modellerde 584 cep telefonu tespit edildi. Şahıs, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

- Gürbulak'ta uyuşturucu madde 

Öte yandan, Gürbulak Gümrük Kapısı'nda, İran'dan gelen İran uyruklu bir yolcunun valizi ve sırt çantası, x-ray cihazında taramaya alındı. Valizde fark edilen yoğunluk, Gürbulak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğüne bildirildi. Sırt çantasının kendisinin, valizin ise o sırada pasaport giriş işlemi yapmakta olan başka bir şahsa ait olduğunu belirten yolcu, ekipler tarafından pasaport işleminden sonra refakate alındı.

Valizin sahibi olduğu iddia edilen yolcu, alması gereken eşyaları olduğunu ifade ederek İran’a kaçmak amacıyla geliş tüneline doğru yönelince muhafaza memurları tarafından engellendi. Şüpheli valiz, sırt çantası ve refakate alınan yolcu gerekli arama işlemleri yapılmak üzere Gürbulak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğüne götürüldü.

Narkotik dedektör köpeği Aika'nın tepki vermesi üzerine valiz incelemeye alındı. Detaylı aramada, valizin iç bölmelerine zulalanan beyaz renkli toz halindeki maddenin metamfetamin olduğu anlaşıldı. Plaka halindeki kenarlıklardan çıkarılan maddenin 2 kilo 420 gram olduğu ve tahmini piyasa değerinin 290 bin 400 lira olduğu tespit edildi.

Gümrük Muhafaza ekipleri, bu olay da dahil olmak üzere son bir ayda 3 ayrı olayda 8 kilo 220 gram metamfetamin cinsi uyuşturucu madde ile 3 bin 580 adet ilaç ele geçirdi. Operasyonlarda ele geçirilen maddelerin piyasa değerinin 990 bin 353 lira olduğu belirlendi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)